Головна Новини Суспільство події Президент зібрав термінову нараду через лісові пожежі на Харківщині та Луганщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент зібрав термінову нараду через лісові пожежі на Харківщині та Луганщині

Завтра урядова команда терміново вилітає на Луганщину та на Харківщину. З місця подій міністри доповідатимуть Президенту та Прем'єр-міністру про розвиток ситуації

2 вересня 2020, 19:49
Поділіться публікацією:








Володимир Зеленський зібрав термінову нараду щодо лісових пожеж на Харківщині та Луганщині. Про це повідомляє Офіс Президента в Telegram-каналі.

Президент зібрав термінову нараду через лісові пожежі на Харківщині та Луганщині

Фото: Офіс Президента

За останніми даними, пожежа охопила 400 гектарів, з них 100 гектарів – верховий вогонь. В одному із сіл згоріло 8 будинків. 

Місцеве населення в районах розповсюдження пожежі проінформовано про можливу евакуацію, однак люди від неї поки відмовляються.

З доповіді представників ДСНС Президенту України відомо, що для локалізації і ліквідації пожежі залучено достатню кількість особового складу і техніки. В Луганській області, крім пожежників, для гасіння вогню залучено підрозділи Збройних сил України.

Також, в повідомленні озвучено попередню причину пожежі.

"Попередня причина пожежі – загоряння смітника, з якого через пориви вітру вогонь перекинувся на ліс. Однак правоохоронні органи не виключають версії підпалу. Триває ліквідація пожеж, але ситуація ускладнюється через сильні пориви вітру", — йдеться в повідомленні.

Зеленський наголосив, що триматиме ситуацію на контролі, а також на необхідності надання оперативної інформації щодо пожеж.

"Вимагаю швидких реакцій на подібні події. У разі потреби ми маємо організувати евакуацію всіх людей, думати насамперед про їхню безпеку. Все має бути зроблено для якнайшвидшої локалізації та гасіння. А також вже маємо думати про виділення фінансування для покриття втрат. Не потім, а вже зараз", – заявив лідер держави.

В свою чергу, Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що завтра урядова команда терміново вилітає на Луганщину та на Харківщину, де спалахнули пожежі.

"На Луганщині — це вже друга масштабна пожежа цього року. Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков і міністри Арсен Аваков, Андрій Таран та Марина Лазебна виїжджають для оперативного реагування, оцінки ситуації та ухвалення необхідних рішень для забезпечення безпеки та допомоги українцям. З місця подій міністри доповідатимуть Президенту та мені особисто", — йдеться в повідомленні.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Каліфорнію охопили масштабні пожежі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини