Головна Новини Суспільство Війна з Росією Умєров розповів, навіщо зібрав позачергове засідання Україна-НАТО і про що просив партнерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Умєров розповів, навіщо зібрав позачергове засідання Україна-НАТО і про що просив партнерів

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на вимогу міністра оборони Рустема Умєрова. Він повідомив, що просив партнерів посилити протиповітряну оборону України

28 березня 2024, 19:17
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 28 березня, через обстріли Російської Федерації української критичної інфраструктури, Київ зібрав надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів. Про це повідомила Місія України при НАТО.

Умєров розповів, навіщо зібрав позачергове засідання Україна-НАТО і про що просив партнерів

Рустем Умєров

У повідомленні відзначено, що зустріч була скликана за ініціативою української сторони сьогодні, 28 березня, та відбулася у штаб-квартирі Альянсу.

Відомо, що міністр оборони України Рустем Умєров повідомив союзникам про наслідки російських атак та заходи реагування, які застосовує Україна. Також він закликав країни-члени НАТО надати державі додаткові системи протиповітряної оборони, протиракетні оборонні засоби та ракети до них.

Пізніше міністр оборони України розповів у соцмережі Х, що під час засідання Ради Україна-НАТО "надав поглиблений огляд нагальних потреб української протиповітряної оборони". За його словами, у цьому питанні важлива підтримка партнерів, що може врятувати тисячі невинних життів.

Окрім того, Умєров також підкреслив, що основна увага на засіданні була приділена посиленню української протиповітряної оборони та недавнім масованим ударам РФ.

"Чим більше російських ракет буде збито в українському небі, тим меншу загрозу вони становлять для держав-членів НАТО, які межують з Україною",
— підкреслив Умєров.

Міністр оборони розповів, що загальна вибухова потужність комбінованих авіаударів по Україні з початку року перевищує 9 кілотонн. При цьому, за його словами, лише 3% цих атак вражали військові цілі, тоді як 97% спрямовувалися проти цивільної інфраструктури.

Також міністр оборони додав, що управління Верховного комісара ООН з прав людини повідомляє, що 712 з 1804 випадків цивільних жертв, підтверджених ООН за останні 3 місяці, були наслідком ракетних атак та атак з боєприпасів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна зібрала позачергове засідання Ради Україна-НАТО через посилення обстрілів країною-агресором.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини