Головна Новини Суспільство Скандали Найгучніші скандали Євробачення 2024: один стосується України
commentss НОВИНИ Всі новини

Найгучніші скандали Євробачення 2024: один стосується України

Євробачення 2024 закінчилось кількома великим скандалами, а також дискваліфікацією одного учасника перед самим фіналом, що сталось вперше за всю історію існування пісенного конкурсу.

12 травня 2024, 08:55 comments1467
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Щороку впродовж одного травневого тижня увагу світу привертає Євробачення, на якому майже кожного разу стаються курйозні випадки та скандали. Цей рік не став виключенням, а портал "Коментарі" підготував добірку найбільш гучних скандалів Євробачення 2024.

Найгучніші скандали Євробачення 2024: один стосується України

Найгучніші скандали на Євробаченні 2024. Фото з відкритих джерел

На Євробаченні 2024 хотіли дискваліфікувати кількох учасників через різні порушення конкурсу, проте одного конкурсанта все ж таки відсторонили від участі у пісенному конкурсі.

Поляки закликали дискваліфікувати Україну з конкурсу

Найгучніші скандали Євробачення 2024: один стосується України - фото 2

alyona alyona та Jerry Heil на Євробаченні 2024

Перший скандал стався перед самим початком Євробачення 2024 та пов’язаний з Україною. У соціальних мережах деякі поляки висловлювали різке обурення через ролик Jerry Heil, а точніше одяг української співачки. Jerry Heil була одягнена в світшот з написом Banderaciaga, який відсилає до українського борця за незалежність Степана Бандери.

Деякі поляки, які звинувачують Бандеру у геноциді польського народу, заявили, що не будуть голосувати за Україну, а також закликали дискваліфікувати українських співачок.

Перервали виступ конкурсанта з Польщі

Найгучніші скандали Євробачення 2024: один стосується України - фото 3

Польська співачка Luna на Євробаченні 2024

Наступний скандальний випадок також пов’язаний з Польщею. Під час виступу співачки Luna з піснею "The Tower" у першому півфіналі Євробачення 2024 Сербія перервала пряму трансляцію та показала в ефірі національного телеканалу приїзд Сі Цзіньпіна в місцевий аеропорт. 

Через цей інцидент поляки заявили про "серйозне порушення правил конкурсу" та вимагають від Сербії сплатити штраф, а також закликали дискваліфікувати країну з Євробачення.

Освистування Ізраїлю на Євробаченні 2024

Найгучніші скандали Євробачення 2024: один стосується України - фото 4

Ізраїльська співачка Еден Ґолан на Євробаченні

Ще один скандал стався у другому півфіналі Євробачення. Під час виступу представниці Ізраїлю Еден Ґолан у залі у Мальме публіка освистувала співачку та вигукувало заклики про "вільну Палестину". Проте, глядачі, які спостерігали конкурс на своїх екранах не чули вигуків зали.

Організатори Євробачення використали антиосвистувальну систему, яка глушила вигуки з зали, а в кінці виступу Еден Ґолан були ввімкнені фальшиві оплески. Технологія антиосвистування вперше була застосована на Євробаченні у 2015 році під час виступу російської співачки.

Дискваліфікація Нідерландів з Євробачення 2024

Найгучніші скандали Євробачення 2024: один стосується України - фото 5

Йост Кляйн з Нідерландів на Євробаченні отримав дискваліфікацію

Найгучнішим скандалом Євробаченні 2024 стала дискваліфікація з пісенного конкурсу представника Нідерландів Йоста Кляйна. Це вперше за 68 років існування Євробачення, коли учасника дискваліфікували після виступів у півфіналах.

Спочатку співака з Нідерландів не пустили на репетицію, а згодом з'явилось рішення Європейської мовної спілки (EBU) щодо дискваліфікації Йоста Кляйна. 

"Поведінка Йоста Кляйна щодо члена команди вважається порушенням правил змагань", — йдеться в заяві EBU.

Наразі деталі інциденту за участю Йоста Клайна невідомі. Сам артист не коментував свою дискваліфікацію.

Україна посіла на Євробаченні 2024 року третє місце із 435 голосами, а перемогу здобула Швейцарія з результатом 591 голос.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про один з найбільш шокуючих виступів на Євробаченні 2024.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини