Головна Новини Суспільство Наука та освіта Скоро світ почує голос Марса: що мало на увазі NASA
commentss НОВИНИ Всі новини

Скоро світ почує голос Марса: що мало на увазі NASA

NASA планує запустити планетохід на Марс, який зможе записати звуки "Червоної планети"

14 січня 2021, 17:16
Поділіться публікацією:

Трохи більше, ніж через місяць космічне агенство NASA планує запустити планетохід на Марс, який зможе записати звуки Червоної планети. Про це повідомили на офіційному сайті відомства.

Скоро світ почує голос Марса: що мало на увазі NASA

Марс - фото з відкритих джерел

Співробітники агентства стверджують, що як тільки марсохід Perseverance доторкнеться до поверхні планети, то почне записувати те, що відбувається на ній за допомогою мікрофона, який має назву EDL. За словами фахівців NASA, це звичайний серійний мікрофон, який буде захищений від попадання на нього пилу.

"Звуки на Марсі відрізняються від звуків на Землі через склад атмосфери і її властивостей. Всі звуки будуть тихіше через низький тиск. Крім того, більш високочастотні тони будуть сильно послаблюватися молекулами вуглекислого газу. Це те ж саме, що слухати крізь стіну" , — зазначив доктор наук в галузі планетології в Лабораторії реактивного руху NASA і творець даного записуючого пристрою Чайд Баптист.

Нагадаємо, що вчені повідомили про те, що на Марс планують запустити "роботів-собак", які оснащені штучним інтелектом і набором сенсорного обладнання, що дає їм можливість переміщатися по поверхні планети, а також її печер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що на поверхні Марса помітили дві фігури, що нагадують серце і янгола. Розглядати їх вдалося за допомогою зображення, зробленого стереокамерою високого дозволу Mars Express, а також про те, що астронавт NASA Віктор Гловер, один з чотирьох астронавтів на борту капсули SpaceX Crew Dragon, опублікував в Twitter відео приголомшливого виду з Землі під час свого першого польоту в космос.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини