Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перспективи російсько-української війни у травні: чи варто очікувати перелому
commentss НОВИНИ Всі новини

Перспективи російсько-української війни у травні: чи варто очікувати перелому

Не припиняється дипломатична робота, щоб ми отримували більше озброєнь та боєприпасів від партнерів

1 травня 2024, 09:42 comments6652
Поділіться публікацією:

Україна увійшла до чергового військового травня під активізацію російського наступу на сході, посилення ракетного терору, від якого особливо страждають Харків та Одеса, покращення ситуації за допомогою від партнерів, але з серйозним браком людей на фронті. Експерти спеціально для порталу "Коментарі" оцінили перспективи російсько-української війни.

Перспективи російсько-української війни у травні: чи варто очікувати перелому

Війна в Україні. Фото: Міністерство оборони України

Незважаючи на російський тиск, ми також активізувалися на всіх фронтах

Експерт у питаннях національної безпеки та оборони, учасник програми Україна-НАТО Катерина Коваль наголошує, що робота України йде на всіх фронтах – на внутрішньому, військовому, міжнародному.

"Ми продовжуємо реформувати армію, посилювати підготовку військовослужбовців. У квітні в рамках моєї ініціативи #USASTANDSWITHUKRAINE пройшли навчання від "зелених беретів", спецназівців США, представники 114-ї бригади ТРО ЗСУ. Це допоможе нашим воїнам на полі бою. Активно йде дипломатична робота, щоб ми отримували більше озброєнь та боєприпасів від партнерів", – зазначає експерт.

Не менш активно, за її словами, ведеться підготовка до саміту миру, який намічений на середину червня у Швейцарії. Незважаючи на спроби РФ зірвати цей захід.

"На 21-му засіданні, що відбулося у квітні, у форматі "Рамштайн" ми отримали чергові пакети допомоги. Відповідно – нові снаряди, ракети, посилення систем ППО тощо. Данія та Канада оголосили про закупівлю для ЗСУ дронів саме українського виробництва. Це вже подвійна підтримка. Тож, – констатує Катерина Коваль, – незважаючи на російський тиск, ми теж активізувалися на всіх фронтах, щоби наблизити загальну перемогу над агресором".

Рішучості не дати РФ перемогти в Україні у наших партнерів стає дедалі більше

Політолог, військовослужбовець Дмитро Воронков розмірковує так:

"Очевидно, що буде активізація і так дуже активних останнім часом бойових дій з боку армії окупантів. Вони серйозно тиснуть на Покровському напрямку, демонструючи явне бажання до свята "перемоги" (9 травня), а то й раніше (наприклад, до 7 травня, на яке призначено інавгурацію Путіна, який переобрав себе) показати якийсь результат".

Водночас, продовжує експерт, західна допомога вже надходить до України. І лише посилюватиметься.

"Хоч і дуже повільно, але рішучості не дати РФ перемогти в Україні у наших закордонних партнерів дедалі більше. І це дозволяє сподіватися на краще. Впевнений, що, стримавши натиск противника, ми активізуємося. У тому числі ударами по тилах ворога. Але якихось кардинальних переломів у травні чекати навряд чи доводиться. А ось влітку – все можливо", – вважає Дмитро Воронков.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як змінюватиметься ситуація на фронті найближчим часом: що важливо для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини