Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни здійснили марш-кидок і хочуть вийти на ключову трасу. Які міста під загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни здійснили марш-кидок і хочуть вийти на ключову трасу. Які міста під загрозою

Окупанти намагаються вийти на трасу, яка йде від Покровська до Костянтинівки. Її захоплення, відзначив в ефірі 24 каналу військовий експерт Роман Світан, дасть можливість ворогу наступати на ці два міста і пробувати захопити всю Донецьку область

1 травня 2024, 21:17 comments3737
Поділіться публікацією:

Ситуація на фронті залишається надзвичайно складною, особливо на Авдіївському напрямку заявив Роман Світан. За його словами, вона суттєво погіршилася після того, як окупанти змогли захопити Очеретине. Після цього стверджує військовий експерт, загарбники зуміли здійснити такий собі марш-кидок вздовж залізниці від Авдіївки до Очеретиного і далі. На даному етапі, відзначив Світан, ворог намагається укріпити фланги.

Росіяни здійснили марш-кидок і хочуть вийти на ключову трасу. Які міста під загрозою

Війна в Україні

Військовий експерт вважає, що наразі головним завданням окупантів є просування далі залізницею від Очеретиного.

"Якщо точніше, то вони намагатимуться вийти на трасу, яка йде від Покровська до Костянтинівки",
- заявив військовий експерт.

Світан підкреслив, що мова йде про головну трасу, яка забезпечує напрямки в бік Часового Яру, Дружківки, Краматорська, а також Слов'янська. Окрім того, окупанти хочуть продовжити рух від Очеретиного до Карлівки та Курахового.

При цьому експерт пояснив, чому наміри загарбників рухатися до Покровська є небезпечними. За його словами, таким чином, окупанти можуть врешті домогтися встановлення повного контролю над Донецькою областю.

"Це справді доволі загрозлива перспектива"
, — підкреслив Світан.

За його прогнозами, ворог спробує вийти на Покровськ із траси Покровськ – Костянтинівка. Якщо вони зможуть на неї вийти, то почнуть рух або, власне, на Покровськ, або на Костянтинівку. Втім, додав експерт, окупанти, залежно від сил та засобів, можуть рухатися одразу і туди і туди.

При цьому Світан підкреслив, що не є таємницею той факт, що загарбники хочуть вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Далі, за планом можуть бути Херсонська та Запорізька області, які ворог прописав у свою Конституцію, як російські території. Власне тому, каже Світан, загарбники не будуть наступати на Харків, Київ та Суми, бо їм потрібно виконати спершу ту програму, яка прописана в їх Конституції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, де окупанти планують завдати основний удар під час свого так званого великого наступу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини