Головна Новини Суспільство релігія Різдвяний піст 2020: дата і традиції
commentss НОВИНИ Всі новини

Різдвяний піст 2020: дата і традиції

Різдвяний піст встановлений на честь Різдва Христового

27 листопада 2020, 15:11
Поділіться публікацією:

Православний Різдвяний піст, встановлений на честь Різдва Христового, щороку випадає на період з 28 листопада по 6 січня. Також він називається Пилипівка, оскільки заговини на нього випадають на Пилипів день 27 листопада.

Різдвяний піст 2020: дата і традиції

Різдвяний піст 2020. Фото: obozrevatel

Мета його полягає в тому, щоб за 40 днів пройти духовне очищення через молитву і відмову від певної їжі. Тоді вважається, що світле свято Різдва людина зустрічає з чистою душею.

Протягом посту не можна їсти продукти тваринного походження. А саме: м'ясо, молоко, яйця, сир, вершкове масло і страви, в яких є ці продукти.

Цю їжу на 40 днів замінюють каші, бобові, овочі та гриби. Крім середи та п'ятниці, а також Святвечора 6 січня, віруючим можна з'їсти трохи риби і морепродуктів, а у вихідні — випити вина.

Різдвяний піст 2020: дата і традиції - фото 2

У Різдвяний піст заведено прощати всі образи, не допускати негативних думок і вчинків, віддати свої борги, допомагати людям, які потрапили в біду, кожен день молитися, ходити в храм, обміркувати всі свої вчинки, знайти час для читання духовної літератури.

Що забороняється робити в Різдвяний піст (крім вилучення деяких продуктів з меню): укладати шлюб, дозволяти собі говорити злі слова, грати в азартні ігри, влаштовувати гучні розваги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки відпочиватимуть українці на новорічні свята.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини