Головна Новини Суспільство медицина Зафіксоване повторне інфікування на COVID-19. Що відомо?
commentss НОВИНИ Всі новини

Зафіксоване повторне інфікування на COVID-19. Що відомо?

Пацієнт повторно заразився на COVID-19, який потрапив в його організм саме в Європі. Цей штам циркулює там у липні-серпні

25 серпня 2020, 00:50 comments1467
Поділіться публікацією:

Вчені з Гонконзького університету заявили про перший підтверджений випадок повторного інфікування коронавірусом. Про це пише "Громадське" з посиланням на The New York Times.

Зафіксоване повторне інфікування на COVID-19. Що відомо?

Джерело: ITV

Так, відомо, що у 33-річного чоловіка виявили COVID-19 за 4,5 місяця після попереднього інфікування. Першого разу у пацієнта були легкі симптоми хвороби, зараз вони взагалі відсутні.

За словами науковців, другий раз коронавірус у пацієнта виявили після повернення з Іспанії. Результати досліджень доводять, що заразився він саме COVID-19, який потрапив в його організм саме в Європі. Цей штам циркулює там у липні-серпні.

Раніше лікарі повідомляли про декілька випадків ймовірного повторного інфікування у світі, але ні один з них не був офіційно підтверджений. Відомо, що пацієнти, які одужали, виділяють вірусні часточки протягом тривалого часу, що може призвести до позитивного результату тесту за відсутності вірусу в організмі.

Але цього разу китайські вчені дослідили віруси з обидвох епізодах захворювання і виявили відмінності між ними, що дає право припускати, що пацієнт заразився повторно.

Відомо, що коронавіруси простуди викликають повторне інфікування менше ніж через рік, але раніше експерти мали сподівання, що COVID-19 буде більш схожим на віруси SARS і MERS, на які людський організм виробляє імунітет.

Ймовірно, цей випадок матиме велике значення для вчених, які працюють над методами лікування, а також для тих, хто намагається розробити безпечну і ефективну вакцину, адже це означає, що імунітет до коронавірусу в деяких людей може зберігатися лише декілька місяців. Це є суттєвим фактом для розробки вакцин.

Відомо, що у світі працюють над понад 100 вакцинами від інфекції, яка викликала пандемію. Жодна з них поки не має доведеної ефективності. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, у найкращому випадку ефективна вакцина з'явиться до кінця 2020-го.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чи можна підхопити коронавірусну інфекцію на борту літака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини