Головна Новини Суспільство медицина Які області України першими отримають вакцину від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Які області України першими отримають вакцину від COVID-19

Сім областей України отримають вакцину в день її прибуття

21 лютого 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Україна готова почати масову вакцинацію населення від коронавирусной інфекції і очікує поставку ліків будь-якого типу. Головний санлікар країни Віктор Ляшко перерахував області, які отримають препарат в день його прибуття.

Які області України першими отримають вакцину від COVID-19

вакцинація в Україні (фото з відкритих джерел)

На своїй сторінці в Facebook заступник міністра охорони здоров'я розповів, що внутрішньообласних логістика вже організована і Україна готова отримати першу партію вакцини. Уже узгоджені особливості обліку та відпуску імунобіологічних препаратів.

За словами Віктора Ляшка, першими вакцину від COVID-19 отримає Київська, Житомирська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська і Вінницька області, а також столиця України. Препарат буде доставлений в ці регіони в день свого прибуття, його розвезуть 11 машин. В інші регіони вакцина надійде на наступний день.

Головний санлікар країни також зазначив, що в неділю, 21 лютого, особисто відправиться в Чернігівську область, щоб перевірити, наскільки склад, мобільні бригади і медичні установи готові до доставки препарату і вакцинації людей.

Також Віктор Ляшко підкреслив, що Національна служба здоров'я України укладатиме з певними медичними установами, які відповідають всім вимогам для проведення вакцинації, договори та сплачувати їм за надані послуги. А для цього, потрібно для щоб всі дані про вакцинацію були внесені в електронну систему охорони здоров'я.

Нагадаємо, що найближчим часом Україна отримає поставку вакцини від коронавірусної інфекції з Індії. На думку іноземних фармрегуляторов, ефективність препарату COVISHIELD досягає 72%.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні відкрився перший мобільний госпіталь для пацієнтів, хворих коронавирусной інфекцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини