Головна Новини Суспільство медицина Україна отримає індійську вакцину COVISHIELD: що про неї відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає індійську вакцину COVISHIELD: що про неї відомо

Ефективність цієї вакцини перевищує 70%

20 лютого 2021, 22:40 comments1171
Поділіться публікацією:

Уже найближчими днями Україна отримає значну поставку вакцини від коронавірусу із Індії. МОЗ домовилося про постачання півмільйона доз місцевого препарату для забезпечення потреб українського населення. Про це інформують представники посольства Індії в Україні.

Україна отримає індійську вакцину COVISHIELD: що про неї відомо

Україна отримає півмільйона доз індійської вакцини COVISHIELD. Фото: Facebook

500 тисяч доз вакцини — саме з такими результатами індійсько-української домовленості на Батьківщину повернеться міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Як відомо, днями чиновник відправився за кордон, аби особисто контролювати процес отримання препарату від коронавірусу.

Вакцина COVISHIELD не є настільки розрекламованою, як більшість інших препаратів типу американської "Phizer" чи навіть скандально відомої російської "Спутник V". Про неї важко відшукати детальні відомості, і все ж повідомляємо деякі подробиці.

По-перше, COVISHIELD — це препарат індійського виробництва, утім у його розробці значну роль відіграли представники компанії AstraZeneca (творці одноіменної вакцини від COVID-19 — ред.) та вчені університету Оксфорду.

По-друге, препарат, як і більшість інших, ще проходить кінцеві етапи перевірок у лабораторіях. Утім, на переконання іноземних фармрегуляторів, його ефективність сягає 72%.

По-третє, Україна хоч і отримає настільки велику поставку вакцини першою із усіх країн світу, домовленість про використання COVISHIELD мають й інші держави. Зокрема, це Афганістан, Бангладеш та Аргентина. Також одним із ймовірних партнерів Індії була Південно-Африканська Республіка, утім в останній момент уряд відмовився від домовленостей щодо постачання вакцини.

Якщо дослівно перекладати назву препарату COVISHIELD, то вийде, що творці назвали свою розробку "щитом від COVID-19".

Цікаво, що, за повідомленням індійського посольства, до розробників вакцини особисто звертався президент Володимир Зеленський. Також значну підтримку для укладення угоди надав посол Індії в Україні Партха Сатпатхі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що компанія Pfizer зробила сенсаційну заяву про власну вакцину від коронавірусу.

Також на порталі можна дізнатися, кому не варто вакцинуватися від COVID-19, на думку імунолога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини