Головна Новини Суспільство медицина Імунолог назвав протипоказання для вакцинації від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Імунолог назвав протипоказання для вакцинації від коронавірусу

Лікар розповів про універсальний протипоказання для будь-якої вакцинації

16 лютого 2021, 12:49
Поділіться публікацією:

Вакцинуватися проти коронавірусного захворювання протипоказано тим, хто на момент щеплення хворіє COVID-19 або будь-якою іншою хворобою в гострій фазі або недавно переніс захворювання. В цілому прищеплюватися не рекомендується тим, у кого діагностовано гостру інфекцію. Про це розповів доктор-імунолог Борис Донський в ефірі 24 каналу, передає ТСН.

Імунолог назвав протипоказання для вакцинації від коронавірусу

Імунолог назвав протипоказання для вакцинації від коронавірусу - фото з відкритих джерел

За словами фахівця, за наявності захворювання не виключається ризик появи певних реакцій організму, які пацієнт може пов'язувати з наслідками вакцинації. Лікар вважає, що під час гострого перебігу захворювання краще не робити щеплення, поки хвороба повністю не піде.

"Це універсальне протипоказання для будь-якого щеплення — не можна її робити в гострому стані будь-якої інфекції", — запевняє фахівець.

Більш того, імунолог також не рекомендує робити щеплення всім, хто має алергію, зокрема, на деякі складові препарату, особливо на полі етиленгліколь.

Нагадаємо, що вакцинація від коронавірусу поки є єдиною можливістю подолати пандемію. Таку думку висловила народний депутат від фракції "Слуга народу" Олена Мошенець. На думку політика, хвороба COVID-19 є "віспою сучасності". Як відомо, в кінці ХVIII століття епідемія віспи забрала мільйони життів по всій Європі. Хворобу вдалося подолати завдяки винаходу вакцини — її автором став лікар Джеймс Фіппс.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що глава МОЗ України Максим Степанов повідомив, що постачання вакцин проти коронавірусного захворювання затримується, проте підкреслив, що процес відвантаження вакцин для України вже йде.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини