Головна Новини Суспільство події Українець оголосив голодування, щоб підтримати заробітчан у Чехії
commentss НОВИНИ Всі новини

Українець оголосив голодування, щоб підтримати заробітчан у Чехії

Українець голодував протягом шести днів під будівлею заводу, який не виплатив зарплату заробітчанам

17 червня 2020, 08:49 comments1351
Поділіться публікацією:

Українець оголосив голодування, щоб підтримати заробітчан у Чехії. Ярослав Чепа з Закарпаття шість днів просидів під будівлею заводу, який не виплачує зарплату українцям. Про це повідомляє громадська організація "Cizinec není otrok z.s.".

Українець оголосив голодування, щоб підтримати заробітчан у Чехії

Свій протестний штаб українець облаштував на автобусній зупинці біля заводу Bobcat в місті Добржиш. Для себе він поставив тільки стілець. Поруч встановив стенд з вимогами та гаслами, а також повісив два прапори — український та чеський.

"За допомогою цієї акції протесту мені хотілося б привернути увагу до величезної проблеми, яка існує не тільки у Чехії, але і у Європі в цілому. Наших громадян обдурюють", — розповідає Чепа.

Сам він очолює громадську організацію, куди звертаються українці, у яких виникають проблеми з роботодавцями. Каже, що на одиночну акцію протесту до заводу Bobcat вийшов після того, як всі спроби "вибити" для заробітчан їхні ж гроші були безуспішними. За даними Ярослава Чепи, підприємство заборгувало українцям загалом близько 400 тисяч чеських крон. У перерахунку на українські гроші — це приблизно 450 тисяч гривень.

У компанії, яка влаштовувала українців на роботу на завод, пояснили — завод не надіслав вчасно гроші. Через це виникли затримки із зарплатами.

Напередодні ввечері Ярослав Чепа заявив, що перший грошовий транш нібито прийшов на рахунок компанії-посередника і незабаром люди повинні отримати свої гроші. Тому голодування він вирішив тимчасово припинити.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Вірменії спалахнула масова акція протесту на підтримку опозиційних політиків. Людей не зупинив навіть жорсткий карантин. Накипіло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини