Головна Новини Суспільство події Опубліковані санкції проти оточення Януковича: хто ще залишається в списку ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Опубліковані санкції проти оточення Януковича: хто ще залишається в списку ЄС

У списку санкцій залишилося сім людей

5 березня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

Європейський союз прийняв рішення продовжити ряд санкцій проти президента-втікача України Віктора Януковича та його оточення. Однак новий список відрізняється від попереднього — в ньому відсутні два прізвища. Відповідна інформація оприлюднена в Офіційному журналі ЄС, передає РБК.

Опубліковані санкції проти оточення Януковича: хто ще залишається в списку ЄС

Опубліковані санкції проти оточення Януковича - фото з відкритих джерел

За даними джерела, зі списку санкцій виключені колишній в.о. прем'єр-міністра Сергій Арбузов і колишній міністр освіти Дмитро Табачник.

Так, санкції продовжені щодо Віктора Януковича, Віталія Захарченка (колишній міністр внутрішніх справ), Віктора Пшонки (колишній генпрокурор), Віктора Ратушняка (колишній заступник міністра внутрішніх справ), Олександра Януковича (син колишнього президента), Артема Пшонки (син колишнього генпрокурора), Сергія Курченка (олігарх), Олександра Клименка (колишній міністр доходів і зборів).

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що ЄС і США готують нові санкції проти РФ після відмови звільнити опозиційного політика Олексія Навального на вимогу Європейського суду з прав людини. Експерти вважають, що російська економіка більш-менш адаптувалася до санкцій. До того ж європейці ввели їх точково, проти оточення керівництва РФ. Треба розуміти, що санкції вводяться шляхом консенсусу між державами-членами ЄС. І там, де є бізнес-інтереси окремих держав (а вони є), наївно очікувати серйозного характеру санкції тиску. Фахівці впевнені, що слід очікувати продовження санкцій тиску, як на фізичних осіб, так і на юридичних, які, на думку Заходу, мають відношення до справи Навального, а також до настання взагалі на права і свободи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андрей

5 березня 2021, 15:49

Иногда складывается такое впечатление, что эти санкции не работают вообще https://kosatka.media/category/gaz/news/truboukladchik-akademik-cherskiy-prisoedinilsya-k-stroyke-severnogo-potoka-2


Новини