Головна Новини Суспільство події Мін'юст розповів, чому не поспішають призначати нового директора НАБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Мін'юст розповів, чому не поспішають призначати нового директора НАБУ

На сьогодні призначення нового директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) не стоїть у пріоритеті влади

8 грудня 2020, 10:37
Поділіться публікацією:

Міністр юстиції України Денис Малюська пояснив, чому досі не призначений новий директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), який повинен зайняти місце Артема Ситника. Про це глава Мін'юсту сказав "РБК-Україна".

Мін'юст розповів, чому не поспішають призначати нового директора НАБУ

ФОТО: З відкритих джерел

За словами Малюськи, зараз упор влади йде більше на те, щоб внести до Конституції України деякі зміни, які допоможуть надалі вирішити дане питання з новим директором. Так само Малюська зазначив, що з введеннями нових змін, глава держави зможе призначити директора НАБУ тільки після того, як рішення буде погоджено в ВР.

Крім того, міністр юстиціі зауважив, що після того, як в Конституції України будуть внесені зміни, влада приступить до створення зміни в законі про НАБУ. У зв'язку з цим, на сьогодні залишається невідомим, коли саме виберуть нового директора НАБУ. Щоб не виникало зайвих питання, Малюська дав зрозуміти, що на цей момент питання про нове призначення — неактуальний.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в серпні поточного року Конституційний суд (КС) визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором НАБУ. Нагадаємо, що на своїй посаді Ситник перебував з 2015 року. Суддя Ігор Сліденко повідомляв, що дії директора НАБУ навпаки є абсолютно законними та немає ніяких причин для того, щоб звільняти його з займаної посади.

Сам же директор заявляв, що залишати свій пост він не збирається, пояснюючи це тим, що Конституційний суд змінив процедуру розгляду справ. Виходячи з цього, глава держави не має права його звільнити. Однак, в жовтні 2020 року Окружний суд все ж поставив звільнити Ситника з посади директора НАБУ. Однак, до цього дня місце вже екс-керівника не зайняв нова людина.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини