Головна Новини Суспільство події Чи повернеться тепло: метеоролог розповіла, якою буде погода у травні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи повернеться тепло: метеоролог розповіла, якою буде погода у травні в Україні

На заході, півдні та південному сході температура очікується вищою за норму, повідомляє Віра Балабух

22 квітня 2024, 21:05
Поділіться публікацією:

Ситуація з погодою протягом цьогорічного травня  передбачається теплішою, ніж звичайно, в низці  регіонів. На переважній  більшості ж територій, температура  прогнозується  в  межах кліматичної норми. Про це, відповідаючи на запитання  24 каналу, розповіла  завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

Чи повернеться тепло: метеоролог розповіла, якою буде погода у травні в Україні

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

"Очікується що середня за місяць температура повітря у травні може бути на 1-2 градуси вищою за кліматичну норму у західних, південних та південно-східних областях України, на решті території – у межах норми", — зазначила  метеоролог.

Проте, за її словами, квітень не буде теплішим за травень.

"Це малоймовірно", — каже синоптик. — "А от початок квітня дійсно може бути теплішим, ніж травень в деяких районах України. Адже середня температура травня на значній території країни – в межах 15-18 градусів, а на початку квітня середня за добу температура повітря сягала 18 і навіть 20 градусів", — підсумувала експертка  з погоди.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що деякі території України можуть піти під водуСпівробітниця  відділу метеопрогнозів Українського гідрометеорологічного центру Олена Палагнюк  повідомила, що глобальне потепління нікому не принесе  користі. Бо низинні прибережні території на  півдні України теж можуть піти під воду, це  майже один мільйон гектарів території.  

Синоптик продовжила, що 2023 рік перевершив всі рекорди, бо став найтеплішим, враховуючи  історію метеорологічних спостережень. Вона  продовжила, що, коли глобальна температура підвищиться на 2 °С, то зміна клімату стане невідворотною. 
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини