Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Український художник Сергій Піскунов малює гіперреалістичні портрети, які важко відрізнити від фотографій
commentss НОВИНИ Всі новини

Український художник Сергій Піскунов малює гіперреалістичні портрети, які важко відрізнити від фотографій

Художник Сергій Піскунов пише картини в жанрі гіперреалізму, що виділяє його на тлі колег. Його роботи настільки живі, що їх часто плутають з фотографіями

30 грудня 2020, 13:51 comments1049
Поділіться публікацією:

Художник Сергій Піскунов народився 9 квітня 1989 року в місті Лисичанськ. Його утворення ніяк не пов'язане з мистецтвом — він закінчив Академію митної служби України за спеціальністю інженер комп'ютерних систем. Водночас, з самого дитинства Сергій Піскунов захоплювався малюванням і на 3 курсі став серйозно цим займатися.

Український художник Сергій Піскунов малює гіперреалістичні портрети, які важко відрізнити від фотографій

Сергій Піскунов

Перше досягнення Піскунова, пов'язане з мистецтвом, — це його виставка в академії, яка пройшла під кінець навчання. Після закінчення академії Сергій Піскунов не кинув малювання, попри роботу. Він працював спочатку на митниці, потім програмістом і паралельно писав картини. Тільки в 2017 році малювання стало для нього основною діяльністю. І це дало свої результати — зараз у Сергія Піскунова сотні тисяч передплатників в соцмережах, своя онлайн галерея робіт і виставки по всьому світу (в Швейцарії, Німеччині, Ізраїлі, США і т.д.).

Роботи Сергія Піскунова виділяються на тлі інших реалістичністю. Але не всі знають про те, як художник досягає такого результату. Вся справа в блискучих структурах, які дуже часто можна помітити на роботах — це фольга, рідини, різні обгортки і все те, що викликає у багатьох відчуття, що вони дивляться на фотографію. Однак, створення таких картин вимагає дуже багато зусиль. Як розповідав сам Сергій Піскунов, деякі майже готові роботи йому довелося знищувати через одного невірного мазка.

Що цікаво, художник пише свої роботи по фотографіях. Тому створення картин Сергія Піскунова — трудомісткий процес в кілька етапів, над яким працює велика команда. Все починається з ідеї майбутньої картини, потім йде підготовка і фотосесія. Створюються якісні знімки, які надалі стають основою для картин художника. Всього на написання однієї роботи йде близько місяця. А весь процес створення робіт Сергія Піскунова можна спостерігати в його соціальних мережах, де він, в тому числі, розміщує відео з етапами створення картин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини