Головна Новини Суспільство права людини У Верховній Раді хочуть зобов'язати провайдерів розкривати дані про діяльність користувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді хочуть зобов'язати провайдерів розкривати дані про діяльність користувачів

Боротьба з кіберзлочинцями в Україні набирає обертів

9 вересня 2020, 15:29
Поділіться публікацією:

У середу, 9 вересня, у Верховній Раді України зареєстрували законопроект №4004, який може дозволити використовувати електронні докази під час судових розглядів і зобов'яже інтернет-провайдерів розкривати дані про діяльність користувача в Мережі. Відповідний законопроект вже опублікований на сайті парламенту.

У Верховній Раді хочуть зобов'язати провайдерів розкривати дані про діяльність користувачів

Автором документа є представник фракції "Слуга народу" Денис Монастирський. Крім нього, ініціаторами виступили ще дванадцять народних обранців з різних політичних сил.

На думку авторів, цей законопроект дозволить удосконалити процедуру проведення негласних слідчих (розшукових) дій у кримінальних справах з кіберзлочинів і поліпшити державно-приватну взаємодію правоохоронних органів і операторів телекомунікації при проведенні оперативно-розшукових заходів, негласних слідчих (розшукових) дій та тимчасового доступу до інформації, речей і документів.

Крім того, депутати пропонують доповнити перелік процесуальних джерел доказів електронними доказами. Також планується створення форми спеціальної конфіскації віртуальних активів.

Документ пропонує вважати електронним доказом інформацію в електронній формі з відомостями, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Як раніше повідомляли "Коментарі", європейські інтернет-провайдери витримали потужну кібератаку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини