Головна Новини Суспільство події Зеленський відвідав арештованого "Трампа"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відвідав арештованого "Трампа"

Під час робочого візиту в Одеську область Володимир Зеленський відвідав порт Південний, де знаходиться суховантаж Trump D

5 липня 2020, 09:39 comments2693
Поділіться публікацією:

За повідомленнями прес-служби Офісу Генерального прокурора, судно було заарештовано в травні 2020 року Печерським судом. Однак, судновласник (компанія з США) повідомляв, що про арешт судна йому нічого не відомо, підстави для затримання судна — незрозумілі.

Зеленський відвідав арештованого "Трампа"

Арештований у порту "Південний" корабель Trump D

Президент України проплив повз корабля, який на даний момент належить американській компанії Pilin Fleet Management. Символічно, що візит Зеленського збігся з Днем Незалежності США.

Нагадаємо, судно Trump D (попередня назва — Seabreeze) українські силовики заарештували в 2018 році в одеському порту "Південний". Суховантаж служив запорукою в справі про незаконний видобуток піску земснарядом "Печора" біля берега окупованого РФ Криму.

Останній обшук на судні стався ще 28 квітня 2018 року. Оскільки протягом двох останніх років прокуратура так і не змогла надати докази причетності Seabreeze до злочину, а замість цього тільки відводила суддів і клопотала про скасування судових засідань, 13 травня суховантаж був звільнений з-під арешту рішенням судді Приморського районного суду.

Прокуратура АРК оскаржила це рішення, але Одеський апеляційний суд підтвердив законність зняття арешту.

У той же час, Офіс Генерального прокурора вже через Печерський суд наклав арешт на неіснуюче судно Seabreeze, що заблокувало "Трампа" в порту "Південний".

В результаті новий власник, який придбав суховантаж, не зміг скористатися законно придбаних майном. У відповідь на незаконні дії української влади компанія Pilin Fleet Management публічно заявив про план звернутися до Посольства США в Україні та вживати будь-які дії для відновлення справедливості і припинення порушення її прав в Україні.

На думку економічних експертів, випадок з повторним арештом суховантажу Trump D негативно позначився на українському інвестиційному кліматі та завдав удару по міжнародному іміджу країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини