Головна Новини Суспільство події Призначення голови Нацбанку: в Слузі народу розповіли, чим загрожує довгий вибір кандидата
commentss НОВИНИ Всі новини

Призначення голови Нацбанку: в Слузі народу розповіли, чим загрожує довгий вибір кандидата

Зеленський ще не визначився з кандидатурою нового глави Нацбанку і не вніс відповідну постанову в парламент, - Гетьманцев

6 липня 2020, 12:48
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський повинен визначитися з кандидатурою на посаду голови Нацбанку протягом десяти днів. Інакше депутати не встигнуть затвердити його до закінчення сесії. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" сказав нардеп зі "Слуги народу" Данило Гетьманцев.

Призначення голови Нацбанку: в Слузі народу розповіли, чим загрожує довгий вибір кандидата

Фото: focus.ua

Поки що президент не знайшов ідеального претендента на цю посаду. Відповідно і депутатам  поки що нічого йому запропонувати.

"Президент повинен нам запропонувати лише одну людину, а ми вже вирішуємо — підтримати її чи ні. Консультації в ОП все ще тривають. І обговорюються не стільки прізвища, скільки вимоги до кандидата. Це повинен бути банкір, з відмінною діловою репутацією і готовністю захищати інтереси держави, а не певних гравців на фінансових ринках", — говорить Гетьманцев.

Голова парламентського комітету з питань фінансів запевняє, що часу, аби зробити вибір, у президента залишилося мало. 17 липня українські депутати йдуть на канікули. І якщо до цього часу в Україні не буде нового голови НБУ, це може мати певні наслідки.

"Якщо ми підемо на канікули з незатвердженим головою Нацбанку, ми поставимо в небезпечне становище ринок. Це може обернутися для ринку певною нестабільністю. Це було б неправильним рішенням", — пояснює нардеп.

Імена ймовірних кандидатів, яких зараз розглядає президент, він називати не став. Каже, що таким чином не хоче нашкодити  процесу вибору. А от себе серед претендентів на головне крісло в НБУ не бачить. Мовляв, як мінімум, не відповідає критеріям про профільну освіту.

Нагадаємо, що минулого тижня колишнього главу НБУ Якова Смолія парламент відправив у відставку після того, як він сам заявив про політичний тиск і написав заяву. "Коментарі" розбиралися, як це може вплинути на курс гривні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини