Головна Новини Суспільство події Новий поділ України і "дуель" для "слуги народу": яким був четвер
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий поділ України і "дуель" для "слуги народу": яким був четвер

Сьогодні Верховна Рада призначила головою НБУ голову правління "Укргазбанку" Кирила Шевченка, а під станами парламенту мітингували проти скандального законопроекту "слуги народу" Максима Бужанського

16 липня 2020, 19:00 comments1477
Поділіться публікацією:

Поділ України. На сьогоднішній селекторній нараді щодо запобігання коронавірусу міністр охорони здоров'я України Максим Степанов запропонував розділити країну на частини. Кожна зона буде мати колір, і відповідну постанову із змінами карантину вже розроблено.
"За документом, регіони будуть розділені на чотири зони – "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону", де будуть діяти чіткі критерії щодо обмежень. Обмежувальні заходи будуть вводитися в залежності від ситуації, що виникає в тому чи іншому населеному пункті області", – пояснив Степанов.

Новий поділ України і "дуель" для "слуги народу": яким був четвер


Вибори. Депутати ВРУ підтримали проведення місцевих виборів в Україні (крім ОРДЛО і Криму) 25 жовтня. На окупованих територіях, на думку нардепів, їх проведення можливе лише у разі:

- виведення всіх НВФ, керованих, контрольованих і фінансованих РФ;

- відновлення повного контролю України над державним кордоном України;

- роззброєння всіх незаконних збройних формувань і найманців, які діють на тимчасово окупованих територіях України;

- відновлення конституційного ладу і правопорядку на тимчасово окупованих територіях України.

Наскільки реалістично виконати ці умови і на які поступки може піти Україна — читайте в ексклюзиві "Коментарів".

Новий глава Нацбанку. Верховна Рада України сьогодні призначила голову Національного банку України. Ним став голова правління "Укргазбанку" Кирило Шевченко. "За" проголосували 332 нардепа. Так, фракція "Слуга народу" віддала 226 голосів, "Опозиційна платформа — За життя"- 40, "Батьківщина" — 21 голос. А ось фракції "Європейська солідарність" і "Голос" не підтримали кандидатуру Шевченка. Ще 15 і 17 голосів, відповідно, дали депутатські групи "За майбутнє" та "Довіра", від позафракційних — 13 голосів "за".

Під час свого виступу перед голосуванням Шевченко запевнив, що буде підтримувати політику центрального банку по забезпеченню макрофінансової стабільності банківської системи.


Акція протесту. Під стінами Ради сьогодні проходив масштабний мітинг проти законопроекту про часткове навчання школярів російською мовою. Учасники акції палили червоні фаєри, а нардеп Ірина Геращенко викликала автора законопроекту Макса Бужанського на дуель. Геращенко закликала його написати диктанти українською та російською мовами разом з нею і запевнила, що впорається куди краще "супротивника". Крім того, нардеп переконана, що навчання в школах повинно проходити виключно українською мовою.

До речі, сам проект передбачає те, що учням 5-11 класів російськомовних шкіл відстрочать перехід на українську мову з 2020 року на 2023-й.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини