Головна Новини Суспільство події На Херсонщині покарали пенсіонерку, яка поширювала радянську символіку
commentss НОВИНИ Всі новини

На Херсонщині покарали пенсіонерку, яка поширювала радянську символіку

Суд постановив пенсіонерку оплатити витрати за мистецтвознавчу експертизу в сумі понад 11 тисяч гривень

18 листопада 2020, 16:13
Поділіться публікацією:

Жінка визнала вину та змогла уникнути позбавлення волі

На Херсонщині покарали пенсіонерку, яка поширювала радянську символіку

Фото: Радіо Свобода

Новотроїцький районний суд Херсонської області визнав пенсіонерку винною в розповсюдженні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму (ч.2 ст.436-1 КК України) та присудив їй 5 років позбавлення волі, правда, потім замінивши на іспитовий термін в один рік.

Повідомляється, що упродовж 2016-2018 років жінка на своїй сторінці у соціальній мережі "Однокласники" поширювала світлини та відео із зображенням комуністичної символіки. Варто додати, що російська соцмережа знаходилася під забороною на території України, згідно з указом Президента України № 133/2017 від 15 травня 2017 року.

9 листопада 2016 року на "стіні" "Однокласників" пенсіонерка опублікувала колаж зі радянським державним і партійним діячем Леонідом Брежнєвим та текстовим супроводом: 

"Якщо в Україні прибрати бариг при владі, то через п'ять років люди скажуть — А нах *** нам та Європа".

22 січня 2017 року жінка додала фото із зображенням офіційної емблеми радянської держави на червоному фоні. Потім 27 жовтня 2018 року розмістила кілька світлин із радянськими комуністичними діячами на фоні червоного прапора із зображенням серпа та молота.

Повідомляється, що обвинувачена повністю визнала свою вину та розкаялася у поширенні комуністичної символіки. Жінка уклала з прокурором угоду про визнання винуватості для того, щоб уникнути реального терміну ув’язнення. Відтак жінка отримала рік умовного терміну. 

"На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України звільнити ОСОБА 1 від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку 1 (один) рік" — уривок з вироку Новотроїцького районного суду Херсонської області. 

Також жінка зобов’язана періодично з"являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Крім того, суд зобов"язав пенсіонерку оплатити витрати за мистецтвознавчу експертизу Київського науково-дослідного інституту судових експертиз від 12 червня 2020 року на суму на 11 440,80 грн. 

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що влада Китаю прагне залякати власника Alibaba. Джек Ма почав втрачати прихильність партії, коли почав критикував владу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини