Головна Новини Суспільство події Карантин в Україні: чи підуть діти в школу 1 вересня
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин в Україні: чи підуть діти в школу 1 вересня

Школярі у новому навчальному році будуть вивчати й те, що через карантин не встигли вивчити у цьому, - Мандзій

23 червня 2020, 11:15 comments5006
Поділіться публікацією:

Перший дзвінок в українських школах для учнів повинен продзвеніти за планом — 1 вересня. Але можливі зрушення. Про це розповіла керівник Міносвіти Любомира Мандзій в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Карантин в Україні: чи підуть діти в школу 1 вересня

З початком карантину в Україні всі школи змушені були перейти на дистанційне навчання. Багато учнів опановували програму за допомогою онлайн-уроків. Для деяких цей процес перетворився на самоосвіту, або ж вчителів їм замінили батьки. В такому режимі українські школи працювали 3 місяці поспіль, після чого діти пішли на канікули, так і не повернувшись за парти.

З точки зору якості освіти у цій системі є багато недоліків, — каже Мандзій. Зокрема, Міністерству освіти довелося розробити спеціальну програму на наступний навчальний рік.

"Це буде коригуюче навчання, щоб педагоги змогли зрозуміти, як учні засвоїли матеріал на дистанційці", — говорить в. о. голови МОН.

Новий навчальний рік у традиційному форматі планують почати, як і належить, 1 вересня. Відкласти перший дзвінок, звичайно, можуть, але тільки якщо ситуація з коронавірусом буде критичною.

"Безумовно, я за те, щоб діти повернулися до школи. Але умови в школі мають бути безпечними для дітей. Ми повинні бути готові до виклику, з яким зіткнулися у березні. Тому зараз працюємо над тим, щоб проект "Всеукраїнська школа онлайн" мав продовження. Він повинен бути готовий до вересня. В якому форматі все це буде працювати, ще узгоджуємо", — розповів Мандзій.

А ось переходити на дистанційне навчання остаточно немає сенсу, каже чиновниця. Адже освітній процес — це не тільки уроки, але і живе спілкування, якого діти також потребують.

"Я впевнена в тому, що новий навчальний рік в школах ми почнемо 1 вересня. Для студентів-першокурсників він стартує 17 вересня", — підсумувала Мандзій.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що ще одна область в Україні повернулася до жорсткого карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: rbc.ua/rus/news/glava-mon-lyubomira-mandziy-pravitelstve-1592857814.html
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини