Головна Новини Суспільство події Фальсифікації на виборах: протестуючих у Грузії розганяють водометами
commentss НОВИНИ Всі новини

Фальсифікації на виборах: протестуючих у Грузії розганяють водометами

Поліція повідомила, що учасники протесту намагалися штурмувати будівлю ЦВК

8 листопада 2020, 23:00
Поділіться публікацією:

Грузинська поліція обстріляла з водометів сотні демонстрантів, які зібралися в неділю біля Центральної виборчої комісії (ЦВК). Люди закликали опозицію до проведення повторних виборів через фальсифікації.

Фальсифікації на виборах: протестуючих у Грузії розганяють водометами

Фото: @sophikovasadze

Невеликі групи протестуючих почали закидати поліцію камінням. Демонстранти рушили до будівлі ЦВК з боку головного проспекту столиці. Поліція повідомила, що учасники протесту намагалися штурмувати будівлю ЦВК.

"Оскільки учасники протесту застосували насильство і не підкорялися вказівкам поліції, Міністерство внутрішніх справ використовувало пропорційну силу в межах своїх повноважень", — йдеться в заяві міністерства.

Згідно з офіційними результатами, правляча партія "Грузинська мрія" набрала 48,23% голосів, а найбільша опозиційна партія, ЕНД, отримала 27,18%. Опозиція звинувачує правлячу партію й її прихильників у підкупі голосів, загрозах на адресу виборців і спостерігачів, а також порушеннях в процесі підрахунку голосів. Лідери "Грузинської мрії" відкинули звинувачення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що акція протесту проти карантинних обмежень в Ліверпулі переросла в насильство і зіткнення з поліцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини