Головна Новини Суспільство події Спортсменка розповіла про смертельні небезпеки, які чекають на тих, хто перепливає Тису
commentss НОВИНИ Всі новини

Спортсменка розповіла про смертельні небезпеки, які чекають на тих, хто перепливає Тису

Професійна спортсменка Анастасія Даугулє в коментарі Телеграфу розповіла, що переливати Тису небезпечно. За її словами, тільки на вигляд річка виглядає спокійною, насправді вона таїть багато смертельних небезпек

8 травня 2024, 15:13
Поділіться публікацією:

Тільки протягом кількох останніх днів у річці Тиса в районі кордону із Румунією виявили тіла кількох чоловіків, які втопилися, наймолодшому з них було лише 20 років. Справа у тому, що деякі українські чоловіки намагаються втекти від мобілізації, тому намагаються перепливти Тису, щоб потрапити в Румунію. Їм здається це гарною ідеєю, адже кордони для виїзду чоловіків призовного віку закриті.

Спортсменка розповіла про смертельні небезпеки, які чекають на тих, хто перепливає Тису

Річка Тиса

Насправді, як вважає спортсменка, плавчиня Анастасія Даугулє, перепливання Тиси є дуже поганою ідеєю. За її словами, по-перше, необхідно розуміти, що навесні температура води у цій річці складає максимум +9 градусів. Так, це не басейн, каже спортсменка, і додає, що там температура води в середньому 26 градусів. Тому не варто думати, що відвідування басейну допоможе перепливти Тису.

По-друге, підкреслює експерт, варто розуміти, що Тиса тільки виглядає спокійною річкою. Насправді ж вона є дуже підступною. У неї – норовливий характер гірської річки. Тому треба готуватися до сильних підводних течій та коловоротів, додала Даугулє.

Окрім того, спортсменка підкреслила, що глибина Тиси складає п’ять метрів, а на мілині вона має гостре каміння.

Більше того, додає експертка, слід знати, що минулого року по Тисі сплавляли деревину у промислових масштабах. За її інформацією, колоди і досі можуть несподівано з’являтися у водах річки, а це ще одна небезпека.

"А також гілки, уламки дерев, до них додаються великі шматки сміття і все це на швидкості",
- підкреслила спортсменка.

За її словами, всі ці неочікувані "сюрпризи" здатні завдати травм чи вивести з рівноваги людину, яка намагається перепливти річку.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Тисі регулярно виявляють тіла чоловіків, які намагаються її перепливти, щоб втекти із країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини