Головна Новини Суспільство Війна з Росією У кого із союзників Києва стрімко зростає втома від допомоги Україні: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

У кого із союзників Києва стрімко зростає втома від допомоги Україні: опитування

Жителі різних країн світу оцінили підтримку України з боку США, ЄС та НАТО

8 травня 2024, 15:42
Поділіться публікацією:

Поступово відчуття, що для допомоги Україні зроблено "надто мало", знижується, а частка тих, хто готовий сказати, що зроблено "надто багато", зростає. Ця "втома від допомоги" особливо поширена в Німеччині, де зараз є 40% респондентів, які кажуть, що "надто багато" було зроблено для допомоги Україні – найвищий показник серед усіх опитаних країн. За нею слідують Китай (37%), Австрія (37%) та Угорщина (31%). Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані Індексу сприйняття демократії 2024 року.

У кого із союзників Києва стрімко зростає втома від допомоги Україні: опитування

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

При цьому, як показав аналіз даних, на сьогодні близько третини (34%) жителів 52 країн світу вважають, що США, ЄС та НАТО зробили замало, щоб допомогти Україні під час російського вторгнення.

При цьому половина каже, що США, ЄС та НАТО зробили достатньо для допомоги Україні (46%), а 19% вважають, що зробили надто багато.

Зазначається, опитування було проведено у 53 країнах світу серед 63 тисяч респондентів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські шпигуни та агенти у західних країнах суттєво активізувалися. Тим часом президент Франції Еммануель Макрон все частіше тролить РФ, яка істерить через його жорсткі заяви, зокрема про можливість введення західних військ для війни в Україні проти Росії. Британія нібито дозволила бити своєю зброєю по цілях всередині Росії, а головний дипломат ЄС Жозеп Боррель закликав активніше підтримувати Україну, якщо європейці не хочуть побачити російські війська біля своїх кордонів. Про що говорить протистояння між Заходом і РФ, що загострюється? Чи готовий демократичний світ жорсткіше відповідати на випади путінського режиму та його союзників? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини