Головна Новини Суспільство Наука та освіта Пиво і чіпси задіють для боротьби зі зміною клімату
commentss НОВИНИ Всі новини

Пиво і чіпси задіють для боротьби зі зміною клімату

Комбінація чіпсів і пива набула нової функції

7 грудня 2020, 16:35
Поділіться публікацією:

У наступному році в Великобританії впровадять методику, яка дозволить скоротити викиди СО2 (вуглекислого газу) на 70% в процесі виробництва добрив. Першою тестувати її буде компанія Walkers, яка виробляє чипси та інші закуски.

Пиво і чіпси задіють для боротьби зі зміною клімату

пиво і чіпси / фото: Freepik

Пиво і чипси — відмінна комбінація, яка, як виявилося, може набути нової корисної функції та допомогти в боротьбі зі зміною клімату. Але як?

Вся справа в технології, в якій буде використовуватися вуглекислий газ, вловлюваний при бродінні пива на броварні. Потім його будуть змішувати з картопляними відходами та перетворювати на добриво, а отриману суміш використовувати на полях для підгодівлі врожаю картоплі. Картопляна макуха, яка залишиться після взаємодії з пивними бактеріями й збагаченим вуглецем, стає повноцінним добривом, яке допомагає повернути вуглець в ґрунт.

Зазвичай при виробництві добрив відбувається великий викид вуглецю, але використання вже утвореного в ході бродіння газу дозволить обійтися без нових викидів. Тобто, вдасться скоротити його викиди на 70%.

У поточному році нові добрива вже були випробувані на грядках для насіння картоплі, а у 2021 компанія вже буде встановлювати обладнання і готуватися до виробництва. З якою пивоварнею співпрацюватиме Walkers — поки не повідомляється.

Нагадаємо, що вчені розповіли про спосіб, за допомогою якого можна уповільнити процес глобального потепління. Вони хочуть запустити в повітряну оболонку земної кулі світловідбиваючі частинки, які посприяють тому, щоб на планету потрапляло менше сонячних променів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зміни клімату відіб'ються і на погоді в Україні. З кожним роком середня температура повітря буде підвищуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини