Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У наступному році в Великобританії впровадять методику, яка дозволить скоротити викиди СО2 (вуглекислого газу) на 70% в процесі виробництва добрив. Першою тестувати її буде компанія Walkers, яка виробляє чипси та інші закуски.
пиво і чіпси / фото: Freepik
Пиво і чипси — відмінна комбінація, яка, як виявилося, може набути нової корисної функції та допомогти в боротьбі зі зміною клімату. Але як?
Вся справа в технології, в якій буде використовуватися вуглекислий газ, вловлюваний при бродінні пива на броварні. Потім його будуть змішувати з картопляними відходами та перетворювати на добриво, а отриману суміш використовувати на полях для підгодівлі врожаю картоплі. Картопляна макуха, яка залишиться після взаємодії з пивними бактеріями й збагаченим вуглецем, стає повноцінним добривом, яке допомагає повернути вуглець в ґрунт.
Зазвичай при виробництві добрив відбувається великий викид вуглецю, але використання вже утвореного в ході бродіння газу дозволить обійтися без нових викидів. Тобто, вдасться скоротити його викиди на 70%.
У поточному році нові добрива вже були випробувані на грядках для насіння картоплі, а у 2021 компанія вже буде встановлювати обладнання і готуватися до виробництва. З якою пивоварнею співпрацюватиме Walkers — поки не повідомляється.
Нагадаємо, що вчені розповіли про спосіб, за допомогою якого можна уповільнити процес глобального потепління. Вони хочуть запустити в повітряну оболонку земної кулі світловідбиваючі частинки, які посприяють тому, щоб на планету потрапляло менше сонячних променів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зміни клімату відіб'ються і на погоді в Україні. З кожним роком середня температура повітря буде підвищуватися.
Новини