Головна Новини Суспільство медицина Де українці зможуть вакцинуватися проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Де українці зможуть вакцинуватися проти COVID-19

У МОЗ розповіли про створення мобільних бригад та центрів тимчасової вакцинації

24 грудня 2020, 11:51
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, де українці зможуть отримати щеплення проти коронавірусного захворювання. Вакцинуватися можна буде на базі спеціальних пунктів і кабінетів, яких  станом на грудень в країні налічують понад 11 тисяч.

Де українці зможуть вакцинуватися проти COVID-19

ФОТО: З відкритих джерел

Крім цього, також будуть сформовані мобільні бригади та тимчасові центри вакцинації. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, уряд планує облаштувати близько 50 подібних центрів.

"Планується створення тимчасових центрів вакцинації за прикладом Італії та Німеччини. Такі центри повинні бути оснащені необхідним обладнанням для здійснення повного циклу вакцинації — від холодильного обладнання до інструментарію для введення вакцин. Максимальна можливість, яку ми заклали — протягом десяти годин щодня", — розповів міністр.

Глава МОЗ також розповів, що мобільні бригади повинні будуть функціонувати в кожному регіоні та здійснювати близько 190 тисяч щеплень протягом тижня. 

Нагадаємо, що раніше голова Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, який метод боротьби з коронавірусом, на його думку, є найбільш ефективним. Міністр вважає, що найкраще протистояти коронавірусному захворюванню зможе масова вакцинація. До слова, Україна очікує перший транш доз вакцин на початку наступного року.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, скільки триває імунітет до коронавірусу. Група дослідників з Австралії виявили, що у людей, які перехворіли на коронавірусне захворювання імунітет до COVID-19 зберігається не менше восьми місяців. Результати дослідження були опубліковані в журналі Science Immunology.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rbc.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини