Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Міноборони розповіли, до чого готуватися "обмежено придатним": кого чекає мобілізація
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міноборони розповіли, до чого готуватися "обмежено придатним": кого чекає мобілізація

Від 18 травня, коли набуде чинності закон про мобілізацію, тих, кого раніше визнали обмежено придатними, почнуть повторно викликати до ТЦК та СП на медкомісію

26 квітня 2024, 16:45 comments4601
Поділіться публікацією:

В Україні відійде в минуле статус "обмежено придатний" до військової служби. Чоловіків, які раніше вважалися такими, почнуть повторно викликати до ТЦК та СП для медкомісії. Натомість військовозобов'язаних чітко розділять на придатних та непридатних. Як інформує портал "Коментарі", про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Міноборони Оксана Сухорукова.

В Міноборони розповіли, до чого готуватися "обмежено придатним": кого чекає мобілізація

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Чиновниця зауважила, що придатні до військової служби чоловіки будуть розділені на наступі категорії залежно від ступеня функціональності: повністю придатні; придатні до служби у вищому військовому навчальному закладі (ВВНЗ), в ТЦК та СП, частинах забезпечення, установах, організаціях, але непридатні до служби в ДШВ, морській піхоті, ССО, підрозділах спецпризначення, плаваючому складі тощо; придатні за окремими спеціальностями (наприклад, кандидати на вступ до ВВНЗ); придатні для виконання специфічних завдань.

Оксана Сухорукова також зазначила, що статус "обмежено придатний" буде скасований вже 4 травня, а з 18 травня, коли набере чинності закон про мобілізацію, раніше "обмежено придатних" почнуть повторно викликати до ТЦК та СП на медкомісію.

За її словами, у військовозобов'язаних буде дев’ять місяців, аби пройти повторну ВЛК й отримати новий висновок — придатний чи непридатний до військової служби.

Читайте також на порталі "Коментарі" — виникне хаос: ЗМІ пояснили, чому Рада може знову взятися за закон про мобілізацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як вирішити проблеми з наповненням армії: чому закон про мобілізацію серйозно запізнився.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Геннадий

27 квітня 2024, 08:41

Я эту категорию озвучил бы так: 1- годны по таким специальностям....., 2- условно пригодны по таким специальностям... 3- условно непригодны по специальностям..... 4- непригодны, но можно использовать по простым специальностя И т.д.


Новини