Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ пригрозила ударом по лікарням. В Києві розпочали термінову евакуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ пригрозила ударом по лікарням. В Києві розпочали термінову евакуацію

В Києві розпочали евакуацію із двох лікарень, одна із них дитяча, сказано в повідомленні Київської міської державної адміністрації в Телеграмі. До таких дій спричинило повідомлення РФ про готовність атакувати їх

26 квітня 2024, 16:52 comments1273
Поділіться публікацією:

В інтернеті розповсюджують відео, на якому російські терористи фактично анонсують нанесення удару по двом лікарням, які розташовані в столиці. При цьому відомо, що одна з лікарень є дитячою, відзначають в КМДА.

РФ пригрозила ударом по лікарням. В Києві розпочали термінову евакуацію

Ракетний удар

Окупанти заявили, що готові завдати ударів по цих лікарнях тому, що там, буцімто, знаходяться українські військові.

Влада Києва категорично спростовує цю інформацію і називає її суцільною брехнею. В КМДА відзначили, що мова йде про провокацію, яку готують російські терористи, які хочуть виправдати свій удар по соціальній інфраструктурі.

Відомо, що у двох лікарнях розпочалася термінова евакуація. Всіх хворих, в тому числі і дітей перенаправляють в інші лікарні.

Київ уже звернувся до СБУ та Мінохоронздоров’я за допомогою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Росія протягом двох років війни в Україні знищує цивільну та соціальну інфраструктуру. Як повідомили в міністерстві охорони здоров’я України за час війни країна-терорист Росія пошкодила або знищила 1772 об’єкти медзакладів в Україні. Зокрема, 1564 об’єкти медзакладів було пошкоджено та ще 208 зруйновано вщент.

В МОЗ відзначили, що мова йде про лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові будинки тощо. Найбільших втрат, як відзначають в міністерстві, зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі.

Також російська армія знищила 260 автівок екстреної медичної допомоги, 149 — пошкодила, ще 125 — захопила.

Про те, що Росія знищує в Україні цивільну інфраструктуру, заявив на зустрічі у Китаї і голова Дерджепу Ентоні Блінкен. Саме тому він закликав Пекін припинити постачати РФ товари подвійного призначення, які вона використовує для виробництва зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини