Головна Новини Суспільство події Скільки алкоголю можна пити водієві в Україні, щоб не бути оштрафованим
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки алкоголю можна пити водієві в Україні, щоб не бути оштрафованим

Організм людини може по-різному реагувати на одну й ту саму дозу алкоголю

8 січня 2021, 20:20 comments2087
Поділіться публікацією:

В Україні вже протягом десяти років існує норма допустимого вмісту алкоголю в крові автомобіліста. Проте мало хто знає про цю цифру.

Скільки алкоголю можна пити водієві в Україні, щоб не бути оштрафованим

Норма алкоголю яка дозволена водіям в Україні. Фото: zr.ru

Відтак максимум в крові людини, яка керує транспортним засобом складає 0,2 проміле. Щоб стало зрозуміліше, 1 проміле – це тисячна частка будь-якого виду алкоголю. Відповідно один відсоток складатиме десять проміле.

Варто вважати, що 0,2 проміле – це найлегший ступінь сп'яніння. Вона ніяк не впливає на керування автомобілем. Цей ступінь сп'яніння можна визначити тільки завдяки алкотестеру, якими користуються поліцейські та медпрацівники.

В такому випадку складається враження, що допустима доза алкоголю в крові дозволяє трохи випити. Проте з цим варто бути максимально обережним, оскільки організм кожної людини реагує на алкоголь по-своєму. Відповідно і після ковтка спиртовмісного напою кількість проміле у різних людей може бути різна.

Виведення алкоголю з організму також може відбуватися індивідуально. Це залежить від багатьох факторів, наприклад від ситості, вживання ліків, стану здоров'я. Тому не можна передбачити наперед, перевищите ви норму чи ні.

Якщо сталося ДТП, покази на алкотестері поліцейських — ще не кінець. В будь-якому випадку вас перевірять на вміст алкоголю в крові і в медичній установі. Там показники можуть дещо відрізнятися.

Тому, якщо ви збираєтеся сідати за руль, краще не вживайте алкоголю зовсім аби уникнути можливих проблем.

Нагадуємо, що з першого січня в Україні зросли обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації легкового автомобіля. Тож за реєстрацію нової автівки в 2021 році доведеться платити більше.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, хто зможе користуватися платними дорогами безкоштовно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини