Головна Новини Суспільство події Луганщина у вогні: через лісові пожежі почали гинути люди
commentss НОВИНИ Всі новини

Луганщина у вогні: через лісові пожежі почали гинути люди

Під час лісових пожеж загинули, щонайменше, три людини

1 жовтня 2020, 08:03
Поділіться публікацією:

На Луганщині не вдається приборкати лісові пожежі. Вони почали забирати життя місцевих жителів. За вчора померли, як мінімум, троє. Про це повідомила в Facebook генеральний прокурор Ірина Венедиктова. Ще трьох забрали в лікарню. Всі вони отруїлися чадним газом.

Луганщина у вогні: через лісові пожежі почали гинути люди

Пожежі в Луганській області. Фото: Прес-служба ГУ Нацполіції в Луганській області

Зараз вогонь охопив вже майже 10 тисяч гектарів. Зафіксовано 146 осередків горіння. 82 з них вдалося погасити. Найбільше постраждали Старобільський, Станично-Луганський, Новоайдарський райони, а також Сєвєродонецьк.

"Ситуація в даному регіоні дуже напружена. Загинули вже троє людей. Серед них один — це лісничий. Вогонь пошкодив вже кілька десятків приватних будинків, а також громадські будівлі. До того ж пожежі впритул наблизилися та оточили Сєвєродонецьк", — написала Венедиктова.

Як раніше повідомила Первая полоса, полум'я ледь не охопило Сєвєродонецький хімкомбінат, але вогонь вдалося вчасно зупинити. На околицях міста згоріли гаражі і було чути вибухи.

Офіс генпрокурора відкрив кримінальні провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки.

Разом з тим, в Станично-Луганському районі очевидці розповіли, через що могли початися пожежі. Люди бачили, як бойовики з окупованих територій обстріляли лісовий масив і вже після цього пожежа почала поширюватися далі. Про це сьогодні, 1 жовтня, повідомили в Станично-Луганській РДА.

"Жителі Станиці Луганської чули постріли, починаючи з 23:30. Снаряди прилітали з окупованих територій і розривались десь в районі КПВВ. Вже через годину там зафіксували масштабну лісову пожежу", — сказано в повідомленні.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в США гасити пожежі збираються за допомогою дрона-рятувальника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини