Головна Новини Суспільство події Кадр дня: білоруське телебачення змінило назву України як країни (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадр дня: білоруське телебачення змінило назву України як країни (ФОТО)

На думку білорусів, Україна досі УРСР

3 жовтня 2020, 21:07 comments1697
Поділіться публікацією:

Білоруське державне телебачення змінило назву Україна на колишня Українська радянська соціалістична республіка. Про це передає "Укрінформ".

Кадр дня: білоруське телебачення змінило назву України як країни (ФОТО)

Під час показу сюжету про поширення COVID-19 в Україні зверху з'явилася плашка "Колишня УРСР".

Як повідомляє кореспондент видання, це точно не випадкова помилка. Подібні зміни також торкнулися Польщі ( "Колишня Польська народна республіка") та Литви ( "Колишня радянська Литовська республіка").

Можна припустити, що це пов'язано з політичною позицією даних країн, які не визнали Олександра Лукашенка легітимним президентом Білорусі.

Як раніше повідомляли "Коментарі", у державного секретаря США запитали позицію країни про вибори президента Білорусі, а Маяк Помпео так і не зміг її толком озвучити.

"Так, Лукашенко сам себе привів до влади, можна сказати, призначив. Зараз немає ніякого сенсу говорити про те, хто президента Білорусі. Опозиційні кандидати? Чи є вони чинною владою? Я не хочу відповідати на це питання. Зараз важливо, щоб не повторився український сценарій. Російським ми вже про це натякнули, що їх війська ні при яких розкладах не потрібні в Білорусі. Це тільки ускладнить і так напружену ситуацію в регіоні ", — зазначив Помпео.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини