Головна Новини Суспільство Наука та освіта Названо нобелівських лауреатів з фізики-2020
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо нобелівських лауреатів з фізики-2020

Відразу троє вчених стали лауреатами в цьому році

6 жовтня 2020, 14:49
Поділіться публікацією:

Рейнхард Генцель, Роджер Пенроуз і Андреа Гез стали лауреатами Нобелівської премії з фізики-2020. Про це повідомляє офіційний сайт Королівської шведської академії наук.

Названо нобелівських лауреатів з фізики-2020

50% від суми було присуджено Роджер Пенроуз (Оксфордський університет, Великобританія) "за відкриття, що освіта чорної діри є надійним прогнозом загальної теорії відносності".

Другу частину почесної премії розділять між собою Рейнхард Гензель (Інститут астрофізики Макса Планка, Гархинг, Німеччина, і Каліфорнійський університет, Берклі, США) і Андреа Гез (Каліфорнійський університет, Лос-Анджелес, США) "за відкриття надмасивної компактного об'єкта в центрі нашої галактики ".

Три лауреати отримали в цьому році Нобелівську премію з фізики за відкриття, пов'язані з одним із самих екзотичних явищ у Всесвіті — чорною дірою. Пенроуз показав, що загальна теорія відносності призводить до утворення чорних дір.

Раніше "Коментарі" писали про найефектніші наряди на SAG Awards 2020.

52-річна голлівудська актриса Ніколь Кідман блиснула на червоній доріжці в шикарному темно-синій сукні в підлогу, вкритому паєтками. А відвертий розріз на платті демонстрував її стрункі ніжки та босоніжки з камінням на підборах. Свій образ Кідман доповнила масивними сережками та браслетами, а також легкою укладкою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини