Головна Новини Суспільство події Віталій Боговін: Запорізька область готова до другої хвилі захворюваності на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Віталій Боговін: Запорізька область готова до другої хвилі захворюваності на COVID-19

Медичні працівники в області, які працюють безпосередньо з хворими на СOVID-19, отримують виплати до 300% від заробітної плати

8 жовтня 2020, 15:00
Поділіться публікацією:

Станом на сьогодні на 100% забезпечені киснем ліжка, виділені під COVID-19, в Дніпрорудненській, Токмацькій, Якимівській лікарні та в Запорізькій дитячій лікарні №5. Про це керівник Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін заявив на прес-конференції щодо актуальної ситуації з підготовки до другої хвилі захворюваності на COVID-19 в Запорізькій області.

Віталій Боговін: Запорізька область готова до другої хвилі захворюваності на COVID-19

"На засіданнях регіональної комісії ТЕБ НС поставлено завдання забезпечити медичні заклади першої і другої хвилі засобами індивідуального захисту і киснем. Наша мета – показник забезпечення киснем не менш ніж: 80% в 19-ти закладах першої хвилі та 40% в 21-му закладі другої хвилі!" — наголосив Боговін.

Глава ОДА також зазначив, що медичні працівники в області, які працюють безпосередньо з хворими на СOVID-19, постійно отримують виплати до 300% від заробітної плати.

Віталій Боговін: Запорізька область готова до другої хвилі захворюваності на COVID-19 - фото 2

Боговін звернув увагу, що зараз 67 закладів уклали договір з Національною службою здоров’я України щодо пакету з надання медичних послуг COVID-19 на загальну суму 517,3 млн грн.

"Ця сума передбачає закупівлю ліків, засобів індивідуального захисту і дезінфікуючих засобів, а також кошти на доплату працівникам, які безпосередньо надають допомогу хворим на COVID-19", — сказав Віталій Боговін

Окрім того, керівник Запорізької області повідомив, що в умовах стрімкого зростання захворюваності на COVID-19 телемедицина стала ще більш актуальною.

"Проаналізувавши ефективність використання бюджетних коштів я  побачив наступне: 93 мобільні телемедичні комплекси, на які держава витратила майже 11 млн грн, лежать десь в коморах, притрушені пилом! Зараз ми виправили цю ситуацію — створили мережу і обласний телемедичний центр. До мережі Єдиного телемедичного простору уже долучилися 52 заклади охорони здоров’я Запорізької області", — резюмував голова ОДА.

Віталій Боговін: Запорізька область готова до другої хвилі захворюваності на COVID-19 - фото 3

Нагадаємо, у МОЗ України повідомили, скільки ліжок в українських лікарнях заповнені хворими коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини