Головна Новини Суспільство події Успіння Пресвятої Богородиці: що не можна робити в цей день
commentss НОВИНИ Всі новини

Успіння Пресвятої Богородиці: що не можна робити в цей день

Успіння Богородиці - одне з 12-ти найбільших церковних свят для християн

28 серпня 2020, 08:04 comments1389
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 28 серпня, за церковним календарем — Успіння Пресвятої Богородиці. Його нині відзначають православні та греко-католики. Свято також називають Першою Пречистою, і це одне з 12-ти найбільших свят для християнського світу.

Успіння Пресвятої Богородиці: що не можна робити в цей день

Успіння Пресвятої Богородиці

День, коли закінчилося земне життя Матері Божої, в церкві вважають святом, оскільки Богородиця перейшла до вічного життя на небесах і возз'єдналася зі своїм сином Ісусом. У цей день обов'язково потрібно сходити в церкву і поставити свічки за здоров'я рідних людей. Молитися потрібно, перш за все, за добробут дітей. Також можна взяти з собою колоски або насіння з нового врожаю, щоб освятити їх.

Ті, хто дотримувалися Успенського посту, в цей день вже сміливо можуть накривати пишні столи. А почати свою трапезу краще з освяченого хліба.

Господиням на Першу Пречисту можна сміливо братися за консервацію. У цей день потрібно солити на зиму огірки, капусту, помідори та інші овочі.

Але існує і ряд заборон. Категорично заборонено на Успіння будь з ким сваритися. Особливо якщо йдеться про близьких людей. Також в жодному випадку  не можна відмовляти в допомозі. Потрібно хоча б постаратися виконати те, про що просить людина. Наші предки вірили в те, що в цей день не можна ходити босоніж, а тим більше по росі. Її у свято Успіння асоціювали зі сльозами Богородиці. Люди вірили, що подібна прогулянка може потягнути за собою хвороби. Ще одне повір'я говорить про те, що сьогодні не варто взувати незручне старе взуття.

А ось незаміжнім дівчатам з ранку краще ні з ким не розмовляти. А почати день потрібно зі вмивання студеною водою. Причому зробити це потрібно тричі.

Раніше "Коментарі" також розповідали, якою буде погода в день Успіння Пресвятої Богородиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини