Головна Новини Суспільство події Календар магнітних бурь у серпні: чи загрожує людям небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Календар магнітних бурь у серпні: чи загрожує людям небезпека

Магнітні бурі можуть негативно вплинути на самопочуття людини і навіть погіршити перебіг деяких хвороб

29 липня 2020, 07:41 comments1415
Поділіться публікацією:

У серпні магнітні бурі на Сонці будуть мінімальні. Згідно з даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, в найближчий місяць магнітосфера буде спокійна.

Календар магнітних бурь у серпні: чи загрожує людям небезпека

Фото: planetanovosti.com

Щосекунди Сонце викидає в навколишнє середовище величезні обсяги сонячної енергії, що становлять собою протони, електрони, плазму і різні випромінювання. Такі сонячні вихори володіють потужною силою та іноді можуть впливати на Землю. Однак магнітне поле нашої планети оберігає нас від негативного впливу сонячних спалахів і нейтралізує удари сонячних сплесків. Так станеться і в серпні. Геомагнітні сплески не повинні потурбувати жителів планети.

Календар магнітних бурь у серпні: чи загрожує людям небезпека - фото 2

Спотворення геомагнітного фону безпосередньо відбивається на здоров'ї людини. У першу чергу впливаючи на серцево-судинну систему: потік крові по судинах сповільнюється, кров гусне. Організм намагається адаптуватися і змушений підвищувати кров'яний тиск. Багато хто скаржиться на загальну слабкість, занепокоєння, тахікардію, підвищення тиску. Медики відзначають, що в період магнітних бур частішають випадки гіпертонічних кризів, інсультів і інфарктів. У літніх загострюються хронічні захворювання. Все це супроводжується занепадом сил.

Під час магнітних бур непогано постити, оскільки в крові збільшується рівень холестерину. Перед магнітною бурею не зашкодить прийняти таблетку аспірину, вона розріджує кров і знімає неприємні та болючі відчуття. Аспірин слід пити після їди, щоб не нашкодити шлунку. Тому, що під час сонячної активності збільшується дратівливість, слід приймати натуральні заспокійливі засоби — валеріану, настій пустирника, глоду. Людям, які страждають аритміями, ішемічною хворобою серця, які перенесли інфаркт, інсульт, слід дотримуватися приписів лікаря і завжди мати необхідні ліки під рукою. Намагайтеся більше гуляти, дихати повітрям, особливо перед сном.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, які вітаміни і мінерали корисні для роботи серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини