Головна Новини Суспільство події Авіакатастрофа АН-26: урядова комісія озвучила причини трагедії
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакатастрофа АН-26: урядова комісія озвучила причини трагедії

Комісія озвучила основні причини та супутні фактори, які призвели до трагедії

28 жовтня 2020, 18:12
Поділіться публікацією:

Урядова комісія з розслідування авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом визначила причини падіння борту. Про це під час урядового засідання повідомив віце-прем'єр-міністр Олег Уруський.

Авіакатастрофа АН-26: урядова комісія озвучила причини трагедії

Так, комісією були озвучені основні причини падіння АН-26, такі, як відсутність контролю за польотами з боку керівництва навчального закладу і недбалість у проведенні польотів у виші. Крім цього, були названі недостатня підготовка членів екіпажу до особливих ситуацій, зльоти конвеєром — відомо, що виконувалося 6 польотів поспіль, відмова системи управління двигуна і порушення планової таблиці польотів.

Крім цього, комісія зробила висновок, що виникли ще 6 небезпечних факторів, які привели до падіння Ан-26. Серед них відмова системи ГРТ-24 і системи управління лівого двигуна; екіпаж не зміг вирівняти тягу обох двигунів і випустив закрилки при посадці борту; стався несвоєчасний перехід літака на зниження; екіпаж створив штучну несиметричність тяги головної установки.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що 25 вересня зазнав аварії літак АН-26, на борту якого знаходилися 27 осіб. Літак, підпорядкований Харківському національному університету повітряних сил, виконував навчальні польоти. На місці загинуло 26 осіб, один курсант помер від опіків у лікарні, ще одному вдалося дивом врятуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини