Головна Новини Суспільство медицина Вакцинація вагітних в Україні: в МОЗ розповіли подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинація вагітних в Україні: в МОЗ розповіли подробиці

У МОЗ відповіли на ряд важливих питань

12 лютого 2021, 08:57
Поділіться публікацією:

Через кілька днів в Україні стартує перший етап вакцинації від коронавірусу. У МОЗ розповіли, як будуть робити щеплення вагітним, а також тим, хто вже перехворів або ж має гострий перебіг хвороби.

Вакцинація вагітних в Україні: в МОЗ розповіли подробиці

У МОЗ розповіли, чи можна вакцинуватися вагітним - фото: Лайфхакер

Національна технічна група експертів з імунопрофілактики дала рекомендації щодо вакцинації даних категорій людей. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Вакцинація вагітних і годуючих грудьми

Експерти відзначають, що під час вагітності вакцинацію робити не рекомендується. Щеплення від COVID-19 найкраще зробити вже після народження дитини. У разі, якщо вагітність наступила в період після отримання першої дози вакцини, то друге щеплення необхідно після її завершення.

Медичні співробітники, що виношують дитину, можуть бути вакциновані з огляду на співвідношення ризику — користі. Для матерів, які годують груддю, вакцинація буде абсолютно безпечна.

Вакцинація людей, які вже перехворіли COVID -19

Головний санітарний лікар повідомив, що у тій категорії людей, яка вже перенесла вірус, може бути відстрочка вакцинації на 6 місяців з дня перебігу хвороби. Однак за своїм бажанням і відповідно до груп пріоритетності, ці люди можуть вакцинуватися раніше.

Вакцинація осіб, які мають гострий перебіг хвороби

Для осіб з гострим перебігом коронавірусу рекомендовано відтермінувати першу вакцинацію на шість місяців. Людям, у яких вірус почав розвиватися після вакцинації, повторне щеплення також буде зроблена після пів року після цього.

При достатній кількості доз вакцини, люди з даної категорії людей зможуть зробити вакцинацію раніше.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що були названі три регіони з найбільш критичною ситуацією з COVID-19 в Україні, а також про те, що стало відомо, скільки українців мають імунітет до коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини