Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, скільки українців мають імунітет до коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українців мають імунітет до коронавірусу

Україна у топі країн Європи за поширенням коронавірусу

11 лютого 2021, 19:02
Поділіться публікацією:

Колективний імунітет до коронавірусу COVID-19 в Україні досягає не більше 20%. Про це йдеться на сторінці у Facebook Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE).

Стало відомо, скільки українців мають імунітет до коронавірусу

Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що лише 20% жителів України отримали імунітет до інфекції природним шляхом. Експерти зауважують, що говорити про колективний імунітет до цього вірусу поки що зарано.

І хоча наша країна має один із найнижчих показників нових виявлених випадків, продовжує перебувати у топ-5 країн Європи за найбільш критичною ситуацією з коронавірус. Причина в тому, що в Україні найвищий показник позитивних випадків серед усіх протестованих – він становить 18%.

За даними KSE, від 13 до 20 відсотків перехворіли на коронавірус у нашій країні. Для медиків визначено показник у 13,4%. Зазначається, що минулого тижня кількість госпіталізацій співпала з числом виписок із лікарень.

Однак навантаження на лікарні лишається все ще високим, кажуть експерти. За їх даними, 40% реанімаційних ліжок стабільно зайняті у лікарнях, що відведені для пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Серед ліжок, до яких підведено кисень, пацієнти з COVID-19 займають 20-25% в середньому по країні.

Як повідомлялося, Україна вже пережила пік захворюваності на коронавірусну інфекцію. Більш того, є можливість уникнути третьої хвилі епідемії. Український лікар зробив прогноз щодо ситуації з коронавірусом в Україні та назвав умови уникнення нової хвилі захворювання.

Нагадаємо, в Україні послабили деякі карантинні обмеження через коронавірус, але українцям поки зарано розслаблятися – перемога над епідемією ще не настала. Експерт зробив докладний прогноз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини