Головна Новини Суспільство медицина Карантин в Україні послаблюють: коли можна буде говорити про перемогу над коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин в Україні послаблюють: коли можна буде говорити про перемогу над коронавірусом

Говорити про колективний імунітет поки що зарано

10 лютого 2021, 16:04
Поділіться публікацією:

В Україні послабили деякі карантинні обмеження через коронавірус, але українцям поки зарано розслаблятися – перемога над епідемією ще не настала. Про це пише голова комітету з питань здоров'я нації ВРУ Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі.

Карантин в Україні послаблюють: коли можна буде говорити про перемогу над коронавірусом

Фото з відкритих джерел

Так, тепер можна приймати відвідувачів у закладах культури та проводити публічні наукові, освітні та професійні заходи за таких умов: наповненість до 50% місць або з розрахунку одна людина на 5 "квадратів". Раніше розважальні чи святкові заходи, публічні події, банкети тощо були заборонені.

Як пояснив Радуцький, стабілізація епідеміологічної ситуації в країні дійсно дає можливість зняти деякі обмеження. Роль зіграв і жорсткий локдаун у січні. Мало того, деякі дослідники кажуть про 50% українців з антитілами, що наближає до формування колективного імунітету.

"Ці твердження занадто оптимістичні, — йдеться у повідомленні. — Ситуація повністю контрольована, але доволі напружена. Святкувати перемогу над коронавірусом та радіти колективному імунітету ще зарано".

Про напружену ситуацію свідчать і приклади інших країн Європи. Хоча й там триває вакцинація, карантинні обмеження не скасовано. Причина, зазначив нардеп, у розповсюдженні мутацій штамів інфекції.

Так, у Німеччині триває загальнонаціональний локдаун ще з листопада. І влада планує подовжити його до березня, а на в’їзді до країни змушують здавати подвійний тест на COVID-19. У Франції – комендантська година. А Велика Британія через мутований коронавірус фіксує більше смертей, навіть планують запровадити кримінальну відповідальність за порушення карантину мешканців "червоної" зони.

"Приклад країн Європи показує, що ситуація є доволі хиткою. Великий ризик сьогодні приспати увагу суспільства, розхолодити людей версіями про те, що вірус і сам поступово зникає. Але розслаблятися зарано: треба налаштуватись на тривалу боротьбу", — резюмував Радуцький.

Нагадаємо, лікар пояснив, за якої умови Україна зможе уникнути третьої хвилі COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/552
comments

Обговорення


Новини