Головна Новини Суспільство медицина Україна має намір самотужки розробляти вакцину проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має намір самотужки розробляти вакцину проти COVID-19

Глава МОЗ Степанов заявив, що українські фармвиробники та вчені мають потенціал для створення вакцини

12 серпня 2020, 11:53
Поділіться публікацією:








Україна може розробити вакцину проти коронавірусу самостійно – силами вітчизняних вчених і фармацевтичних виробників. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу.

Україна має намір самотужки розробляти вакцину проти COVID-19

За його словами, Україна потребує саме власного виробництва вакцин.

"Це — одне із завдань, яке одразу мені поставив президент країни. Адже якщо країна має своє виробництво вакцин – ми менш залежні від когось", — сказав міністр.

Степанов зазначив, що на попередньому тижні він мав зустріч з великими українськими фармацевтичними підприємствами, зокрема "Фармак", "Лекхім" і "Біолік". Також були присутні вчені Національної академії наук, Інституту мікробіології та інші фахівці, які здатні при поєднанні наукового та виробничого потенціалів створювати вакцину в Україні.

"У нас є чітке розуміння, яке потім виросте у стратегію, як почати виробництво вакцин на території України на наших потужностях, як створити необхідні умови", — заявив глава МОЗ.

Нагадаємо, Росія заявила, що протестувала вакцину проти коронавірусу на доньці Путіна. Тим часом, у США російську вакцину розкритикували.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини