Головна Новини Суспільство медицина Як змінився коронавірус з початку епідемії в Україні: відповідь лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінився коронавірус з початку епідемії в Україні: відповідь лікаря

COVID-19 став важчим і стало більше молодих пацієнтів

9 грудня 2020, 17:10
Поділіться публікацією:

Лікар київської клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан в інтерв'ю "Главкому" заявила про те, що COVID-19 зараз протікає у важчій формі, якщо порівнювати з весною і літом. Вона додала, що відбулися і значні зміни і у віковій категорії пацієнтів — все більше молодих людей заражається коронавірусом.

Як змінився коронавірус з початку епідемії в Україні: відповідь лікаря

Як змінився коронавірус з початку епідемії. Фото: Associated Press

"Ні для кого не буде новиною, якщо скажу, що тих пацієнтів, яких ми приймаємо сьогодні, ні в якому разі не можна порівнювати з тими пацієнтами, які у нас були влітку. Тепер захворювання протікає набагато важче, пацієнти надходять до нас більш важкими і віковий графік теж трохи змінився.

Якщо раніше це були виключно старші люди, то сьогодні досить молоді люди. І хоча таких пацієнтів невелика кількість, але вони є і переносять хворобу досить важко", — поділилася подробицями Тетяна.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи полегшують протизапальні засоби COVID-19. Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський поділився, чи дійсно протизапальні препарати здатні вплинути на COVID-19. Так, за його словами, такі ліки і правда можуть полегшити симптоми коронавірусу, але на сам хід хвороби ніяк не вплинуть.

Він додав, що коли людина приймає протизапальні препарати на постійній основі, то у неї набагато менше шансів хворіти з високою температурою. Виходить, що за відчуттями хвороба переноситься легше, але на самій тяжкості захворювання це ніяк не позначається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини