Головна Новини Суспільство права людини Кулеба озвучив масштаби насильства над українськими дітьми
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба озвучив масштаби насильства над українськими дітьми

У 80% випадків насильства над дітьми злочинцями виявлялися знайомі люди дитини

20 червня 2020, 05:00 comments1463
Поділіться публікацією:

В Україні за 2019 рік зареєстровано більше 500 випадків насильства над дітьми, та реальна кількість правопорушень може бути в рази більшою. Про це повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

Кулеба озвучив масштаби насильства над українськими дітьми

Як свідчать дані Офісу генерального прокурора, протягом минулого року зареєстровано понад 550 кримінальних правопорушень проти статевої свободи та недоторканності дітей. Гучні результати показало дослідження передумов запровадження нової практики допиту чи опитування дитини, яка постраждала від насильства. Згідно з ним, у 80% випадків злочинцями виявлялися знайомі дітей, а у 90% випадках про насильство ніхто не повідомив у правоохоронні органи.

У поліції кажуть, що часто про факти злочину не повідомляють з метою уникнути слідчої та судової тяганини.

Кулеба зазначив, що реальна кількість постраждалих — набагато більша.

"Під час слідства дитина, як мінімум, має тричі дати свідчення. Були випадки, коли дитину опитували понад 100 разів! — повідомив омбудсмен. — Щоразу, коли дитина вимушена повторювати історію насильства над нею – відбувається повторна травматизація".

Кулеба наголосив, що страшна травма через насильство у дитячому віці наносить відбиток на все подальше життя.

Тож, зауважив омбудсмен, необхідно вибудувати систему, яка працює в інтересах дитини, а не навпаки – коли дитина є заручником системи і вимушена зазнавати повторного насильства заради покарання кривдника.

Нагадаємо, Кабмін серйозно взявся за опіку українських дітей. Так, в День захисту дітей в Кабміні прийняли майже 30 проектів, спрямованих на створення найкращих умов для юного покоління.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини