Головна Новини Суспільство події США ввели санкції проти Коломойського
commentss НОВИНИ Всі новини

США ввели санкції проти Коломойського

У Держдепі уточнили, що мова йде про корупційні дії в 2014-2015 роках

5 березня 2021, 15:42
Поділіться публікацією:

США визнали українського олігарха Ігоря Коломойського причетним до корупції. Також ввели пакет санкції проти нього і його сім'ї. Про це йдеться в заяві на офіційному сайті Держдепу.

США ввели санкції проти Коломойського

У заяві йдеться, що сьогодні оголошують санкції проти українського олігарха. У Держдепі роз'яснили, що в той час, коли Ігор Коломойський обіймав посаду губернатора Дніпропетровської області у 2014-2015 рр., він був причетний до корупційних дій, які порушували верховенство закону і віру громадськості  нашої країни в демократичні інститути. Попри те, що ці дії відбувалися, коли Коломойський очолював Дніпропетровську ОДА, сьогодні в Держдепі висловлюють стурбованість нинішніми і безперервними зусиллями Коломойського по підриву демократичних процесів та інститутів України, котрі становлять серйозну загрозу для її майбутнього.

Рішення Державного департаменту США засновано на розділі 7031 Закону про асигнування на державні, іноземні операції та суміжні програми від 2020 року.

Під санкції США також потрапили найближчі родичі Ігоря Коломойського: дружина Ірина Коломийська, дочка Анжеліка Коломийська і син Ізраїль Цві Коломойський.

Згідно з рішенням, Ігор Коломойський і його найближчі родичі позбавляються права на в'їзд на територію США.

"Це рішення підтверджує прихильність США підтримки політичних, економічних і судових реформ, які є ключовими для євроатлантичного шляху України. Сполучені Штати як і раніше підтримують всіх українців, чия робота просуває реформи вперед. Департамент буде і надалі використовувати подібні органи влади для притягнення до відповідальності корупціонерів в цьому регіоні та в усьому світі", — сказано в заяві.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, чому розійшлися шляхи Зеленського і Коломойського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей

9 березня 2021, 15:25

Очень правильно.

Сергей

9 березня 2021, 15:24

Давно надо было наказывать вора и беспредельщика.

Сергей

9 березня 2021, 15:24

Давно надо было наказывать беспредельщика.


Новини