Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Названий ТОП-10 недооцінених міст для гастротурізму
commentss НОВИНИ Всі новини

Названий ТОП-10 недооцінених міст для гастротурізму

Лідером рейтингу виявилося африканське місто

2 грудня 2020, 15:21
Поділіться публікацією:

Не секрет, що страви національної кухні цікавлять практично кожного туриста. Туристичні оператори навіть складають спеціальні гастрономічні тури, щоб догодити мандрівникам-гурманам. Шеф-кухарі з різних країн склали рейтинг тих міст, які не потрапляють в поширені пропозиції, але, з усім тим, мають самобутню і цікаву кухню.

Названий ТОП-10 недооцінених міст для гастротурізму

Скуштувати національні страви - завдання кожного туриста

Експерти з кулінарного онлайн-видання Chef's Pencil опитали 250 шеф-кухарів і гурме, на підставі думок яких і склали рейтинг.

Так, цілих три європейських міста потрапили в десятку найбільш недооцінених. Це Будапешт, іспанська Сан-Себастьян і Неаполь. Будапешт зайняв друге місце рейтингу. Відзначається, що останні 10 років в Будапешті розвивається висока кухня, і на сьогодні шість ресторанів міста мають мішленівські зірки. При цьому традиційна угорська кухня залишається доступною і самобутньою.

Іспанське місто Сан-Себастьян зайняло 6-е місце. Воно може похвалитися трьома ресторанами з зірками Мішлен і традиційною закускою — маленькими бутербродами пінчос, які у 2018 році були визнані найсмачнішою стравою у світі за версією Lonely Planet.

Замикає десятку рейтингу Неаполь. Туристів приваблює знаменита на весь світ піца, проте професіонали рекомендують не замикатися і спробувати чимало інших страв — від високої кухні до стріт-фуду.

Лідером же рейтингу став африканський Кейптаун. Крім цих міст, в ТОП-10 увійшли Чикаго (США) — 3 місце, Мельбурн (Австралія) опинився на 4-му, Мехіко (Мексика) на 5-му, Берген (Норвегія) на 7-му, Гонконг на 8-мому і Монреаль (Канада) на 9-му.

Як повідомляв портал "Коментарі", кухарі Букінгемського палацу відкрили секрет і поділилися рецептом різдвяного пудингу, який щорічно стоїть на столі у британської королеви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини