Головна Новини Суспільство події У Дніпрі вулицю назвали на честь загиблої Аміни Окуєвої
commentss НОВИНИ Всі новини

У Дніпрі вулицю назвали на честь загиблої Аміни Окуєвої

Сьогодні міська рада Дніпра прийняла остаточне рішення про назву нової вулиці в честь Аміни Окуєвої, яка захищала Донбас від сепаратистів та російських формувань

24 червня 2020, 15:26
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Дніпровському міській раді депутати підтримали ініціативу про назву нового проїзду в районі провулка Визволення в честь бійця батальйону Київ-2, військового лікаря і учасниці бойових дій на сході України Аміни Окуєвої. Про це повідомляють дніпровські ЗМІ.

У Дніпрі вулицю назвали на честь загиблої Аміни Окуєвої

Відомо, що такий проект рішення готувався ще з грудня минулого року.

Раніше в честь Окуєвої хотіли назвати вулицю Тополинную в житловому масиві Тополя-1. Це не відбулося, тому що жителі зазначеного району виступили категорично проти такого проекту.

Зазначимо, що Аміна Окуєва активно брала участь в подіях Евромайдана в 2013-2014 роках, разом з чоловіком, командиром батальйону Київ-2 Адамом Осмаєвим билася на боці ЗСУ на сході України і послідовно відстоювала незалежність України від Росії.

Загинула 30 жовтня 2017 року, коли автомобіль, в якому вона їхала разом з Осмаєвим, обстріляли диверсанти неподалік від села Глеваха під Києвом. Замовники розстрілу досі не знайдені.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Києві тривають судові позови у зв'язку з перейменуванням пр-та Московський на вулицю ім. Степана Бандери.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини