Головна Новини Суспільство події Пріоритет – національним виробникам: Зеленський про медзакупівлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Пріоритет – національним виробникам: Зеленський про медзакупівлі

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому на початку епідемії коронавірусу в Україні медичні засоби закуповували з-за кордону

10 червня 2020, 17:49 comments1253
Поділіться публікацією:

Україна при медичних закупівлях має надавати перевагу виробникам вітчизняного фармринку. Про це заявив під час робочої поїздки в Чернігівську область президент України Володимир Зеленський, коли обговорював з представниками бізнесу проблеми, що турбують підприємців.

Пріоритет – національним виробникам: Зеленський про медзакупівлі

Як повідомила прес-служба Офісу президента, підприємці закликали владу при закупівлі засобів індивідуального захисту надати пріоритет українським виробникам, які переорієнтувалися на виготовлення цієї продукції через епідемію коронавірусу. Зеленський зауважив, що ДП "Медичні закупівлі України" незабаром розпочне закупівлю ЗІЗ насамперед у національних виробників.

Як пояснив гарант, на початку епідемії коронавірусу Україна закуповувала медичні товари з-за кордону через спеціальний фонд. Це був вимушений крок, адже, сказав президент, в українських лікарнях та аптеках була повна відсутність ЗІЗ. Однак коли закупівлі медзасобів були передані в Міністерство охорони здоров’я, то пріоритетом стали національні виробники.

Зеленський наголосив, що нині перед МОЗ поставлене першочергове завдання – зустрітися з вітчизняними виробниками. Ті мали за цей час переорієнтуватися на своє виробництво. Тому, резюмував глава держави, слід працювати насамперед з нашими виробниками.

Нагадаємо, у МОЗ роз’яснили, як закуповуються тести на коронавірус. Так, рішення про закупівлю тест-систем на коронавірус приймають безпосередньо у лабораторіях, а не централізовано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини