Головна Новини Суспільство події Вибух у київській багатоповерхівці: рятувальні роботи всередині будинку терміново зупинили
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух у київській багатоповерхівці: рятувальні роботи всередині будинку терміново зупинили

За даними рятувальників, під уламками будинку, який вибухнув напередодні в Києві, може залишатися дві людини

22 червня 2020, 14:15 comments2851
Поділіться публікацією:

Рятувальники зупинили пошукову операцію всередині будинку на столичних Позняках, де напередодні стався вибух. Є ризик, що конструкція може впасти ще більше. Через це пошуки зниклих безвісти тимчасово довелося зупинити. Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

Вибух у київській багатоповерхівці: рятувальні роботи всередині будинку терміново зупинили

Фото: ДСНС України

Досі невідома доля двох чоловіків. Аж до обіду рятувальники намагалися знайти під уламками місцевих мешканців, 1967 і 1976 років народження. Але зараз розбирати бетонні завали всередині приміщення стало небезпечно. Конструкція стала занадто нестабільною і може впасти ще більше. Поки експерти вирішують, як із цим бути, рятувальники почали розбирати завали зовні. Розбирають зруйновані конструкції за допомогою автокрана. Станом на 13:00 почали демонтувати уламки на рівні четвертого поверху. Їх розпилюють і прибирають краном.

Вибух, нагадаємо, прогримів вчора о 10 ранку. Найімовірніше, його спровокував витік газу, припускають рятувальники. Напередодні вони дістали з-під завалів п'ятьох осіб. Двоє з них — живі. Ще троє — загинули. Всі жертви вибуху — члени однієї сім'ї.

Місцеві жителі розповіли, що незадовго до вибуху в багатоповерхівці знімали газові лічильники для повірки. А в самому будинку після цього пахло газом. Поліція відкрила кримінальне провадження та провела обшуки в компанії, яка обслуговувала багатоповерхівку.

Сам будинок, де все сталося, частково демонтують, повідомили раніше в МВС. Розберуть ту секцію, яка найбільше пошкоджена від вибуху. В ній розташовані 40 квартир, в яких мешкають понад 120 осіб. Тимчасово людей поселили в одній з київських шкіл-інтернатів, а також у гуртожитку "Укрзалізниці". Також їм пообіцяли заплатити компенсацію з міського бюджету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dsns.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини