Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні: чому Путін благає про переговори – з чим пов'язані нові погрози
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: чому Путін благає про переговори – з чим пов'язані нові погрози

Десь загарбники намагаються прориватися, влаштовують нові та нові "м'ясні штурми", але здебільшого противник відбивається від українського просування та вигрібає по тилах

21 жовтня 2023, 14:25 comments2852
Поділіться публікацією:

Останні події на фронтах російсько-української війни, а також навколо самого конфлікту демонструють, що він переходить у нову фазу. Росіяни кинули величезні сили на захоплення Авдіївки, яку штурмують другий тиждень, не зважаючи на втратиУ свою чергу, Україна пішла в атаку на лівому березі Дніпра Херсонщини. Крім того, ЗСУ нарешті отримали американські ракети ATACMS, якими потужно і несподівано вдарили по окупантах. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію, що складається в рамках відбиття російської агресії, а також спрогнозували, як та може розвиватися далі.

Війна в Україні: чому Путін благає про переговори – з чим пов'язані нові погрози

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Вийти з війни Кремль уже не може

Колишній працівник СБУ (у 2004-2015 рр.) та консультант Комітету Верховної Ради з питань національної оборони безпеки, військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак міркує так:

"Важлива зміна останнього часу полягає в тому, що саме Україна диктує РФ – що, де, коли і в яких розмірах вибухатиме на окупованих територіях, а також на власне російських. Тепер уже не країна-агресор, а ми домінуємо на фронті. Так, десь загарбники намагаються прориватися, та влаштовують нові та нові "м'ясні штурми", то в районі Авдіївки, то в районі Куп'янськаАле здебільшого противник відбивається від українського просування та вигрібає по тилах".

Ще одна важлива складова, на думку експерта, полягає в тому, що Путін на тлі передачі Україні американських ракет ATACMS буквально благає про переговори. Загукує Байдена на млинці, на чаювання.

"Це говорить про те, що, незважаючи на нескінченні марення в стилі "спецоперація йде за планом", РФ дуже складно. Не рятує навіть допомога з боку Ірану та Північної Кореї, подачки від КитаюАле й вийти з війни Кремль уже не може, бо це означатиме швидкий крах путінського режиму. А тому йдуть нескінченні танці навколо переговорів із наміром заморозити конфлікт. З єдиною метою – накопичити сили для нової атаки. Україна розуміє це – і не має наміру зупинятися. Розуміють те, що відбувається, і наші партнери. А тому посилюють підтримку нашої країни, – наголошує Іван Ступак. – І є в мене відчуття, що той самий Токмак на Запорізькому напрямку, з якого окупанти зробили потужний укріпрайон, нам звільнити дуже реально вже цього року".

Росія, програючи на військовому фронті, активізувалася на інформаційному

Експерт у питаннях національної безпеки та оборони, учасник програми Україна-НАТО Катерина Коваль зазначає, що буквально щодня відбувається звільнення нових українських територій. Просто щось стає відомо набагато пізніше зі зрозумілих міркувань.

"Підтримка України демократичним світом посилюється на тлі глобального протистояння з автократичним блоком, що базується на тоталітарних цінностях. Дуже важливо, що ми не лише ефективно застосовуємо західні зразки озброєнь, а й розвиваємо своє виробництво. Ті ж українські безпілотники показують блискучі результати, атакуючи супротивника і з повітря, і з води, проводячи якісну розвідку та коригування вогню", – наголошує експерт.

У свою чергу російська сторона, програючи на військовому фронті, активізувалася на інформаційному, наголошує Катерина Коваль.

Про це – путінські погрози у стилі патрулювання російськими літаками МіГ-31К із "Кинджалами" у нейтральної зони Чорного моряПро це ж істерика посла Росії в США Анатолія Антонова після передачі Штатами ракет ATACMS Україні. І все про те ж – безуспішні спроби Росія "продати" світові казку, що бойовики ХАМАС під час атаки на Ізраїль використали зброю з України.

"Незважаючи на величезні зусилля російської пропаганди, демократичний світ продовжує підтримку нашої країни і дає зрозуміти, що не дозволить заморозити війнуНу, а Україна продовжує бути активною не лише на військовому фронті, а й на дипломатичному, – зазначає експерт. – Зусилля Офісу президента, МЗС дають добрі плоди у вигляді чергових пакетів військової та фінансової допомоги. Не зупиняється робота щодо підготовки Глобального саміту миру, орієнтованого на українську Формулу миру. Чергова зустріч радників глав держав із цього приводу пройде наприкінці жовтня на Мальті".

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто розпалює конфлікти в усьому світі – яку позицію окреслили США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини